Top50 2023

Xiaomi telefoni zvanično u Srbiji

Jedna od vodećih svetskih tehnoloških kompanija, Xiaomi (MI), koju iz milošte zovu i kineski Apple, ponudila je svoje proizvode i na srpskom tržištu, a kroz distributivne kanale kompanije PC Centar, te je poznato koji su modeli dostupni srpskim potrošačima – Xiaomi Redmi Note 5a, Xiaomi Mi A1 i Xiaomi RedMi Note 5A Prime.

PCPress.rs Image

Kompanija je osnovana 2010. godine, a sa idejom da pristup inovacijama obezbedi što većem broju korisnika, što Xiaomi i čini, budući da njegovi uređaji imaju povoljne cene, a kada se u obzir uzmu performanse, te se uporede sa telefonima drugih proizvođača. Upravo zbog toga su se pametni telefoni ove kompanije za veoma kratko vreme popeli na sam vrh kada je ponuda ovih uređaja u pitanju, te Xiaomi učinili jednim od pet najvećih proizvođača na svetu.

Jedan od ponuđenih modela na srpskom tržištu je Xiaomi Redmi Note 5A koji odnosom cene, materijala i specifikacija nudi kupcima odličan spoj povoljnosti i funkcionalnosti, a za samo 18.499 dinara. Telefon dolazi sa 5,5-inčnim ekranom, 2 GB RAM-a, dugotrajnom 3080 mAh baterijom i kamerom od 13 MP. Kada su drugi modeli u pitanju, Xiaomi Mi A1 može da se kupi za 33.990 dinara, Xiaomi RedMi Note 5A Prime za 24.990 dinara, te Xiaomi RedMi 5A za 16.990 dinara.

Pročitajte i:  Dixon investira u novu fabriku za proizvodnju Xiaomi telefona

PCPress.rs Image

Telefoni su dostupni u slobodnoj prodaji u većim IT prodavnicama, a cene su, kako je rečeno još u decembru, obavezujuće za sve prodavce. Xiaomi Srbija nudi dvogodišnju garanciju i obezbeđuje servis u garantnom roku, a i van njega.

Xiaomi je tokom 2015. godine već bio zvanično prisutan u Srbiji, ali je brzo došlo do sa tadašnjim zvaničnim distributerom, te se poštovaoci ovog brenda nadaju da će ovoga puta biti drugačije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,