BIZIT plus

Youtube blokira ruske državne kanale širom sveta

Ranije je zabranio kanale RT i Sputnik u Evropi.

PCPress.rs Image

Nova politika Youtube-a

Youtube kaže da će sada blokirati kanale povezane sa medijima koje podržava Rusija širom sveta. Prošle nedelje je blokirao kanale poput RT-a i Sputnik-a u Evropi prema direktivi EU. Ažurirana politika stupa na snagu odmah, iako će Youtube-ovim sistemima trebati malo vremena da potpuno blokiraju kanale.

Služba je takođe rekla da „odbijanje, minimiziranje ili trivijalizacija dobro dokumentovanih nasilnih događaja“ nije dozvoljena prema njenim smernicama zajednice.

Youtube uklanja video snimke o sukobu u Ukrajini koji krše pravila. Twitter i Facebook uklonili se postove ruske ambasade u Velikoj Britaniji u kojima se negira bombaški napad na porodilište u Mariupolju u Ukrajini.

Youtube je takođe izbrisao više od 1.000 kanala i preko 15.000 video snimaka koji se odnose na rusku invaziju na Ukrajinu zbog kršenja različitih politika, poput onih o govoru mržnje, dezinformacijama i grafičkim sadržajima. Google je prošle nedelje zaustavio svu prodaju oglasa u Rusiji i sada je pauzirao svu monetizaciju i plaćanja na Youtube-u u zemlji.

Youtube kaže da bi mogao da preduzme dalje mere u Rusiji kako se sukob nastavi. Pored toga, usmerava korisnike na pouzdane izvore vesti o invaziji.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,