YouTube se pridružuje Netflix-u u smanjenju kvaliteta videa za vreme pandemije

YouTube će početi da ograničava streaming evropskim zemljama sa HD-a ili 4K na standardnu definiciju ili SD. Na ovaj način kompanija u vlasništvu Google-a krenula je putem popularnog streaming servisa Netflix koji je na sličan način smanjio opterećenost interneta na ovom području dok traje pandemija korona virusa.

PCPress.rs Image

Degradacija kvaliteta videa

“Iako smo imali nekoliko trenutaka kada se naš servis koristio izuzetno mnogo, napravili smo merenja, kako bismo automatski postavili sistem da koristi manje protoka”, stoji u saopštenju kompanije YouTube.

Ova odluka dolazi posle izjave Komesara Evropske Komisije koji se založio da provajderi videa smanje svoje kapacitete streaming-a kako bi internet mogao neometano da radi i kako ne bi došlo do opasnosti da milioni ljudi koji su u svojim domovima ostanu bez jednog od glavnih izvora informisanja. 

“Nastavićemo saradnju sa Evropskom Unijom i lokalnim telekomunikacionim operaterima kako bi smanjili stres celog sistema, a u isto vreme i dalje korisnicima omogućavali dobro iskustvo u radu, dodaje se u saopštenju kompanije.

Ipak, svaki od korisnika, će po svom nahođenju i želji moći da vrati kvalitet videa sa SD-a na HD. 

Izvor: variety

Facebook komentari: