Zabrana deljenja Netflix lozinki postiže željeni efekat

Iako postoje korisnici koji su otkazali svoje Netflix naloge nakon što je stupila na snagu zabrana deljenja lozinki, izgleda da je taj potez kompanije bio uspešan u globalu. Prema podacima koje je objavila analitičarska kuća Antenna, broj pretplatnika ovog streaming servisa je značajno povećan.

PCPress.rs Image

U prva četiri dana nakon postavljanja zabrane, Netflix je u proseku dobio oko 73.000 novih pretplatnika dnevno. A u prva dva dana taj broj je bio oko 100.000. Te brojke su za više od 100 procenata veće od proseka u prethodna dva meseca. Ovo je bilo najveće povećanje Netflix korisnika još od marta i aprila 2020. godine, kada je na snagu stupio COVID-19 karantin.

Bitno je naglasiti da ovo nisu zvanični podaci kompanije, već podaci koje je Antenna prikupila svojim kanalima. Zvanični podaci će biti dostupni verovatno sredinom jula, kada kompanija bude objavila svoje kvartalne finansijske izveštaje. Ipak, interesantno je da je, odmah nakon ove objave, vrednost Netflix deonica porasla, što sa velikom sigurnošću ukazuje da su oni, ako ne tačni, bar veoma indikativni.

Pročitajte i:  Netflix - 3 Body Problem za drugu sezonu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: