Zaštita od krađe notebook računara

T400_open Absolute Software korporacija, Intel korporacija i Lenovo uvode hardverski zasnovanu zaštitu od krađe i tehnologiju za odvraćanje od krađe kompjutera u prenosive računare za poslovne korisnike. Pojedini Lenovo ThinkPad T400 prenosivi računari biće među prvima koji će imati podršku za Intel AntiTheft PC Protection (Intelova zaštita od krađe računara) i ugrađenu tehnologiju Absolute Computrace. Nove opcione usluge će biti dostupne na tržištu početkom decembra.

Neki modeli Lenovo ThinkPad T400 prenosivih računara koji nude Intel Centrino 2 procesorsku tehnologiju uz Intel vPro tehnologiju će se isporučivati sa oznakom Intel AntiTheft PC Protection Ready, a ovu tehnologiju zaštite od krađe će moći da aktiviraju kompanijska odeljenja za informacione tehnologije. Absolute Computrace i Intel AntiTheft PC Protection zajedno pružaju računarima inteligentne mehanizme za otkrivanje potencijalne krađe i reakciju u skladu sa unapred utvrđenom politikom odeljenja za informacione tehnologije. Kada se aktivira Computrace, vodeće rešenje stručnjaka informacionih tehnologija u oblasti, korisnici su u prilici da dopune mogućnosti Absolute servisa, kroz novu, Intelovu Anti Theft PC zaštitu baziranu na hardveru.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Na primer, ako ThinkPad T400 notebook u određenom roku preko interneta ne uspostavi vezu sa Absolute Monitoring Centrom, Anti-Theft PC zaštita koja radi kroz Computrace će automatski zaključati laptop, čineći ga neupotrebljivim za neautorizovane korisnike. Takođe, IT administrator može koristiti Computrace i Intel Anti-Theft PC zaštitu da bi napravio uređaj neupotrebljivim, u slučaju da je izgubljen ili ukraden. Sledeći put kada se sistem “prijavi” centru, svi podaci mogu biti izbrisani i kompjuter zaključan. Kada radi sam, Intel Anti-Theft može zaključati kompjuter ukoliko se desi da neko pokuša da ukuca netačne šifre više od prethodno dozvoljenog broja puta, ili ukoliko se prekorači interno uprogramiran način ponašanja po pitanju vremena za prijavljivnje. IT odeljenje može otključati kompjuter onda kada bude ponovo u rukama autorizovanog korisnika.

Notebook računar izgubljen na aerodromu ili ukraden iz automobila može predstavljati veliki problem,” izjavio je Džordž Tangadurai, direktor sektora strateškog planirnja i antitheft programa u okviru Intel Mobile Platforms Group. “Saradnja sa kompanijama Absolute i Lenovo inicirana je sa ciljem iznalaženja rešenja ovog problema. Kombinovanje tehnologija daje viši nivo sigurnosti Lenovo ThinPad T400 notebook računarima.”

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Izvor: Mmd Serbia, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,