BIZIT plus

Završen Vip Beach Masters 2012

VIP Beachmasters Beach volleyball championship, Belgrade SERBIA - 2/09/2012. Ovogodišnje Vip Beach Masters 2012 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje petu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, završeno je danas finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganliji. Titulu šampiona nakon dva i po meseca takmičenja i brojnih neizvesnih mečeva osvojili su parovi Antonić/Galešev u muškoj i Egić/Frajtović u ženskoj konkurenciji.

Beogradski turnir osvojio je tim Basta/Tešić u meču protiv Antonića i Galeševa, rezultatom 2:0 (21:16, 21:15), ali su i pored toga Antonić/Galešev trijumfovali u borbi za šampionsku titulu, sa najvećim ukupnim brojem poena u generalnom plasmanu celokupnog ovogodišnjeg Prvenstva, osvojivši tokom prethodna dva meseca čak četiri od sedam turnira nacionalne lige. U ženskoj kategoriji, u finalnom meču odigranom na Adi Ciganliji pred mnogobrojnom publikom, pobedu nad duom Ševarika/Škarić odnele su Egić/Frajtović rezultatom 2:1 (21:11, 18:21, 15:13) i tako postale ovogodišnje šampionke. Treće mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je tandem Tatić/Simeunović koji su nadigrali dvojac Kiković/Nikolić, rezultatom 0:2 (17:21, 9:21), dok su odbojkašice Matić/Medan nadigrale tim Stojanović/Komlenović rezultatom 2:1 (21:13, 14:21, 15:9), osvojivši treće mesto u ženskoj kategoriji. Najbolji timovi iz obe kategorije nagrađeni su vrednim čekovima iz fonda od 11.500 evra, koji je kompanija Vip mobile obezbedila za sezonu 2012.

Vip Beach Masters 2012 – Prvenstvo Srbije je ove godine po prvi put održano u čak sedam gradova Srbije – Kragujevcu, Kladovu, Kanjiži, Baču, Bačkoj Palanci, Novom Sadu i Beogradu. Sezonu je upotpunilo CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Novi Sad Masters 2012, koje je nakon velikog uspeha prošle sezone, ponovo organizovano u našoj zemlji, okupivši najbolje muške ekipe Starog kontinenta.

Najmlađi su i ove godine, zahvaljujući kompaniji Vip mobile i Odbojkaškom savezu Srbije, imali priliku da otkriju i razviju sopstvene potencijale za ovaj olimpijski sport u okviru besplatne škole odbojke koju je vodio legendarni odbojkaš Vanja Grbić. Kroz školu je prošlo neverovatnih 2.050 mališana iz sedam gradova Srbije, uzrasta do 14 godina, od kojih su najbolji imali priliku da pokažu stečena znanja na glavnom terenu beogradskog turnira.

Brojni partneri kompanije Vip mobile su pružanjem podrške ovom jedinstvenom sportskom događaju prepoznali značaj razvoja srpske odbojke na pesku i ulaganja u profesionalno bavljenje sportom. Među njima su ZTE, Hypo Alpe Adria Banka, Aqua Viva, DaCapo, Red Bull, kao i gradovi u kojima se turniri održavaju preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir. Medijski partneri Vip Beach Masters-a su RTS, Gloria, 24 sata, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda.

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari: