Zdravlje je na prvom mestu – zato je tu Huawei Watch 3 Pro pametni sat

Huawei je na našem tržištu verovatno najažurniji i najpristupačniji kada je reč o pametnim satovima. Njihovi uređaji pokrivaju cenovne rangove od najpristupačnijih do najekskluzivnijih, a nude veliki broj mogućnosti, opcija i funkcija.

PCPress.rs Image

Nova Huawei Watch 3 serija pametnih satova produbljuje i unapređuje funkcionalnosti po kojima su uređaji ovog brenda bili prepoznatljivi. Pored mnoštva standardnih senzora, kao što su akcelerometar, senzor otkucaja srca, žiroskop, sada su tu i barometar, SpO2 senzor, termometar… jednom rečju, Huawei se ozbiljno pozabavio produbljivanjem funkcionalnosti kada su zdravstveni parametri u pitanju.

Puno novina

Među veoma korisne novine koje sat baziran na HarmonyOS 2 operativnom sistemu donosi ubrajamo i podršku za AppGallery, odnosno Huawei prodavnicu aplikacija, što je već rezultovalo sa preko 40 dodatnih aplikacija koje možete preuzeti za sat, kao i mnoštvom tzv. Quick apps, koje su manje zahtevne, troše manje resursa i ne zauzimaju puno memorije. Za očekivati je da se u dogledno vreme pojavi više aplikacija koje na različite načine koriste pomenute senzore.

PCPress.rs Image

Huawei Watch 3 Pro je izrađen od premium materijala i veoma je upečatljivog izgleda, posebno ukoliko volite nešto veće i dominantnije satove. Zaobljeni AMOLED ekran je veličine 1,43 inča, te donosi mnoštvo informacija i opcija kroz koje se možete kretati putem dodira, ili putem rotirajuće krunice, koja je postala bitan deo interfejsa. Vizuelno sat možete prilagoditi na razne načine, budući da je dostupno preko hiljadu Watch Face pozadina.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

Zahvaljujući prisustvu 2 GB interne i 16 GB skladišne memorije, moguće je, između ostalog, reprodukovati muziku direktno sa sata i sinhronizovati je automatski sa muzikom na pametnom telefonu. Najzad, prisustvo Huawei Health aplikacije je praktično obavezno, i zahvaljujući njoj možete pratiti ogroman broj parametara vezanih za zdravlje.

Zdravlje bitnije od svega

U eri pandemije, podaci o zdravlju su bili izuzetno značajni. Recimo, informacije o zasićenosti krvi kiseonikom su bile jedan od važnih parametara u praćenju stanja tokom bolesti koronavirusa, a sada je tu unapređeni SpO2 senzor, koji još bolje ilustruje stanje ovog parametra funkcionisanja organizma. Senzor je u stanju da kontinualno prati ovaj zdravstveni parametar.

PCPress.rs Image

Novitet je i praćenje temperature kože, zahvaljujući ugrađenom senzoru velike preciznosti. Senzor detektuje temperaturu, koja je u ekstremitetima nešto niža i kreće se između 33 i 35 stepeni, što je normalna temperatura. Na ovaj način je moguće pratiti da li se temperatura tela povećava iznad standardnih vrednosti i reagovati u slučaju potrebe.

Huawei nudi mnoštvo opcija za praćenje parametara zdravlja. Senzor otkucaja srca je – naravno – prisutan i čini osnovu ne samo zdravstvenih, već i fitnes funkcija, kao i velikog broja podržanih vežbi koje se oslanjaju upravo na informacije koje im upućuje ovaj senzor. Najnoviji Huawei TruSeen 4.5 senzor tako čini osnovu za preko 100 različitih vežbi, uključujući i one namenjene profesionalcima, koje su pak sada dosta probranije u odnosu na prethodnu generaciju. Manje je onih vežbi koje u praksi teško da biste ikada probali, a kamoli bavili se njima, već su tu sada fokusiranije vežbe standardnijih vrsta, sa informacijama o aerobnim/anaerobnim fazama treninga, kako biste bili u toku sa efektima.

Pročitajte i:  Huawei Pura 70 serija: Više od lepote

PCPress.rs Image

I dalje se prati san, te zahvaljujući monitoringu istog dobijate precizne informacije, kako o dužini sna, tako i o kvalitetu. Recimo, na raspolaganju je detaljan grafički prikaz dubokog i “krhkog” sna, dužini trajanja REM faze, i tako dalje. Uz sve to, dobijaćete i tumačenja prikazanih podataka, kao i razne preporuke kako da unapredite kvalitet spavanja. Slično važi i za stres, o kome se takođe vodi računa, kao i za pritisak. Jednostavno, na ovaj način svakodnevno imate uvid u svoje zdravstveno stanje, i to na jednostavan i efikasan način.

PCPress.rs Image

Na samom kraju, Huawei se pobrinuo i za neke ekstremne i neželjene situacije, koje takođe mogu nastupiti. Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro modeli donose unapređenu funkciju upozorenja u slučaju pada, kao i aktiviranje opcije SOS poziva, koje mogu biti dragocene u slučaju problema ili nesreće. Na taj način je Huawei ponudio zaokruženu platformu koja pomaže korisniku da ima potpuni uvid u svoje generalno zdravstveno stanje, ali mu i pomaže da ga poboljša – a to je samo deo mogućnosti ovog jedinstvenog pametnog sata.

Na samom kraju napominjemo da su sve ove funkcije identične i na standardnoj i na Pro verziji, te da su dostupne svim korisnicima u svakom trenutku.

Facebook komentari: