BIZIT plus

Zoom menja politiku privatnosti koja je omogućila da AI uči na stvarnim podacima korisnika

Zoom je uneo izmene u svoje uslove korišćenja koje omogućavaju obuku AI na podacima korisnika. Promene, koje su uvedene u martu daju kompaniji sveobuhvatnu kontrolu nad podacima o klijentima za potrebe AI obuke.

PCPress.rs Image

Cilj izmene veća kontrola korisnika nad vlastitim nalogom

Barem deo problema proistekao je iz Zoom-ovih eksperimentalnih AI alata, uključujući IQ Meeting Summary i IQ Team Chat Compose. Iako vlasnici naloga moraju da daju saglasnost pre nego što započnu sastanak koristeći ove alatke, dodatnim učesnicima su predstavljene samo dve opcije: da prihvate uslove i pridruže se sastanku ili da ih odbiju i napuste sastanak.

U blog postu kompanije, Zoom-ova glavna proizvodna direktorka, Smita Hashim, naglasila je da vlasnici naloga i administratori zaista moraju da daju saglasnost pre nego što odluče da podele svoje podatke za obuku veštačke inteligencije, insistirajući da se oni koriste isključivo za poboljšanje performansi i tačnosti ovih usluga veštačke inteligencije.

Hashim navodi da se neće koristiti sadržaj klijenata, uključujući obrazovni zapis ili zaštićene zdravstvene informacije, za obuku modela veštačke inteligencije bez pristanka korisnika. Cilj je da se omogući vlasnicima i administratorima Zoom naloga da imaju kontrolu nad ovim funkcijama i odlukama.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: