Računari i Galaksija

­­BSC Software za dobrobit društva

Microsoft Dynamics NAV donosi veliku pomoć i korist u radu organizacija čiji je cilj dobrobit zajednice, a BSC Software je razvio rešenja i implementirao ih u onim sredinama gde je važno da se dobrim upravljanjem projektima i budžetima svaki dinar najsvrsishodnije utroši.

iStock_000024588675LargeKada pričamo o ERP‑ovima, prva asocijacija su nam proizvodna i trgovinska preduzeća. Ne bez razloga, zato što su upravo ove poslovne delatnosti prve osetile blagodeti koje donosi ovakva vrsta softvera. Vremenom, ERP je postao sastavni deo poslovnog života uopšte, pa čak se pokazao kao izuzetno efikasan alat i u državnim institucijama, društvenim, humanitarnim i sportskim organizacijama, fondacijama… BSC Software je tokom godina višestruko potvrdio svoju ekspertizu u implementaciji Microsoft Dynamics NAV‑a upravo na tom polju.

Društvene organizacije koje pružaju usluge građanima, po svojoj suštini, za proizvod svoga rada imaju neopipljivu, ali jasno merljivu dobrobit za zajednicu kojoj su usmerene. Da bi obavile svoje zadatke, potrebno je osmisliti i definisati investicije u svim neophodnim detaljima, isplanirati neophodna novčana sredstva i kasnije sva dešavanja u projektima zabeležiti da bi, kao konačni rezultat, dobili neophodne izveštaje.

Pročitajte i:  PC Press video: ERP na zadovoljstvo korisnika – BIZIT panel

A ti izveštaji, s jedne strane, treba da zadovolje zakonima propisanu regulativu koja, u nekim slučajevima, nije nimalo jednostavna, a s druge, da sponzorima, pa i državi kao izvoru budžetskih sredstava predstave kako su sredstva namenjena za određene projekte utrošena i koliko su postavljeni ciljevi ostvareni. Od kvaliteta i potpunosti u dobroj meri zavisi i budući rad, jer fondovi iz kojih se finansiraju ovakve delatnosti nisu bezgranično veliki, a organizacije koje efikasno raspolažu budžetima imaju bolji rejting kod donatora i povećavaju šanse da i u budućnosti obezbede novac za svoj rad.

BSC Software je shvatio važnost delatnosti društvenih organizacija i suštinu izazova s kojima se one sreću u svom radu. Na platformi Microsoft Dynamics NAV razvijeno je rešenje koje prati zahteve zakonodavaca, ali i omogućava da se sa što manje resursa celovito prate projekti i u svakom trenutku ima precizan uvid u organizacione i finansijske statuse i, po potrebi, adekvatno reaguje na aktuelna dešavanja. Posle implementacije Dynamics NAV‑a, po pravilu, u veoma kratkom roku postižu se merljivi efekti i uklanjaju se mnoga ranija „uska grla“ u organizaciji i radu.

Pročitajte i:  AB Soft: ERP u svetu Androida

Osim u društvenim organizacijama, BSC Software je uspešno implementirao Microsoft Dynamics NAV i u drugim oblastima gde efikasan rad donosi korist široj društvenoj zajednici. U takve oblasti spadaju lokalna samouprava i komunalne organizacije. Time je omogućeno da se budžetska sredstva, kao i resursi od opšteg značaja, umesto nekontrolisane potrošnje usmere u razvoj novih kapaciteta i pružanje kvalitetnije usluge korisnicima.

www.bscsoftware.rs

Milan Bašić

(Objavljeno u časopisu PC#221)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,