BIZIT plus

10 praktičnih aplikacija za svako putovanje

Koferi su spakovani i karte kupljene, ali aplikacija više uvek može da se spakuje u telefon. Pored pregršt aplikacija koje nam olakšavaju svakodnevicu, postoje i neke, za koje možda i niste znali, a u najmanju ruku nam štede dragoceno vreme na putovanju. Mi smo za vas odabrali najzanimljivijie, a vrlo praktične. 

x3Xh6Fe

Wi-Fi Finder wifi finder

Počev od preskupih roming usluga koje operateri nude, da biste se snašli u stranoj državi sa spakovanim aplikacijama, poželjno je da vlo brzo pronađete Wi-Fi zonu. Prosto aktiviranje ove aplikacije odvešće vas do najbliže zone, a njene pogodnosti su što je i u offline modu praktična – pa pre nego što pođete u razgledanje, skinite mape aktivnih Wi-Fi zona.
 

flight trackerFlightTrack 

Pomoću ove aplikacije uvek ćete biti na klik od provere stanja leta. Bilo u ulozi domaćina ili turiste, let koji vas zanima može u kratkom roku da promeni svoj status, a mogućnost brze provere svakako olakšava putovanje, naročito ako se nalazite u tranzitu.

 

hostelwHostelworld 

Stigli ste na svoju destinaciju, ali se nešto iskomplikovalo sa vašom rezervacijom? Panika može oduzeti dosta energije i vremena, ali uz ovako praktičnu aplikaciju pomću koje možete pronaći najbliži hostel svakako je nešto što biste želeli da vam se nađe u ovakvoj prilici.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

 

 

pipin atmPinPin ATM finder 

Da se ne biste zatekli u neprijatnoj situaciji da ste ostali bez novca u gotovini  ili ste zalutali i izgubili put do prenoćišta, a novca za taksi nigde, PinPin ATM finder će pronaći najbliži automat za vas. Uz ovakvu aplikaciju, iako novac nije kod vas, može vam biti na dohvat ruke – pošto pokriva 220 zemalja nije na odmet da se nađe u vašem telefonu.

 

 

xeXE Currency 

Pored toga, da se ne biste zamarali koji je pravi odnos vrednosti valute zemlje u kojoj se nalazite i valute kojom raspolažete, vrlo brzo i lako ćete iskalkulisati odnos i eventualno uštedeti sebi na transakciji ili vreme i novac u menjačnici.

 

 

hopstopHopStop 

Smestili ste se u hostel, podigli ste novac i sada ste spremni da se zaputite u pravcu avanture? HopStop aplikacija će pronaći najbliži javni prevoz kojim biste mogli da stignete na destinaciju. Pokriva preko 60 gradova, a i dalje se širi. Da se ne biste zatekli kako trošite vreme organizujući prevoz, dozvolite da ova aplikacije znatno olakša posao.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

 

 

museummMuseums Mobile 

U vašem džepu se nalaze na hiljade mapiranih muzeja na svetu. Sve što treba da uradite je da se muzeji nađu na listi vaših turističkih interesovanja, da uključite GPS i da preuzmete uputstvo do najbližeg muzeja.

 

 

foodsFoodspotting 

Bilo da ste na Tajlandu ili u Meksiku, želećete da probate specijalitete koje ta zemlja nudi. Foodspotting je praktičan za brz pronalazak dobrih mesta za sve vrste gastronomskih želja.

 

 

tipTipulator 

Iako Evropljani nisu poznati po ostavljanju napojnica, ne umanjuje činjenicu da su one ipak deo nečijih kultura. Pitanje može biti samo u kom odnosu na ceo račun. Recimo, ako ponudite napojicu od pet posto, u Americi će se uvrediti jer je preniska, a u Japanu će se iznenaditi jer je uopšte i nudite. Tipulator će vas lako i brzo uvesti u standardne napojnica koje su tipične za mesto u kojem se zateknete.

 

 

sunscreenSunscreen 

Kao poslednju aplikaciju svakako ostavljamo Sunscreen. Vrlo praktična za sve aktivnosti koje obavljate na suncu, ne samo za letovanja. Pomoću ove aplikacije vrlo praktično i lako ćete uneti koji tip kože imate i koji nivo zaštite koristite. Sunscreen će vas podsećati kada treba da nanesete još jedan sloj zaštitne kreme, a vama preostaje samo da uživate u aktivnostima pod suncem.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: Bear Markdown Notes

Autorka: Branislava Jovanović

Facebook komentari: