11. MoMo – iPhone konačno u Srbiji

Ponedeljak, 1. decembar, rezervišite za 11. po redu Mobile Monday. Tema ovog mobilnog ponedeljka biće iPhone.

t_momo-blog-ilustracija

Jedanaesti po redu Mobile Monday Srbija događaj održaće se u ponedeljak, 01. decembra, u Mikser Houseu, sa početkom u 18h. Centralna tema će biti konačno dočekani dolazak iPhone uređaja u Srbiju – imaćete priliku da čujete šta to donosi domaćoj programerskoj zajednici, ali i kako da se na pravi način upustite u avanturu razvoja aplikacija za iOS platformu.

Tom prilikom od Siniše Maravića i Petra Jandrića iz Telekoma Srbije čućemo koje sve zahteve su morali da ispune da bi iPhone stigao u Srbiju, šta novi korisnici mogu da očekuju od ugovora sa Apple-om, a  govoriće se i o tehničkoj integraciji i podešavanjima telefona. Svi prisutni će tokom samog događaja imati priliku da isprobaju nove iPhone uređaje.

Šta dolazak iPhonea u Srbiju konkretno menja ili koje pogodnosti donosi programerima i njegovim kupcima u Srbiji, govoriće nam Ivan Jelić, tehnički direktor sajta B92 i jedan od osnivača startapa MediaWorks.

Mlađan Antić, iOS developer sa višegodišnjim iskustvom i osnivač firme BLGRD, održaće predavanje na temu “Kako postati iOS developer u Srbiji”. Predstaviće i sadržaj prve iOS Akademije – programa tromesečne edukacije iOS programera koji se dešava u Beogradu.

Pročitajte i:  iPhone skoro 20 godina kasnije 

Njujorška digitalna agencija No Format najaviće program stipendiranja jednog polaznika iOS Akademije koji bi se pridružio njihovom kreativnom timu baziranom u Beogradu. Ukoliko želite da već sada aplicirate za ovu stipendiju, potrebno je da pošaljete vašu biografiju i portfolio na ios@noformat.com.

Prijatelj projekta je Telekom Srbija, a podršku je pružila i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Kao i uvek svi MoMo događaji su besplatni ali je potrebno registrovati se putem sledećeg linka.

Izvor: MoMo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,