iPhone: Kad AI snima razgovore

Kompanija Apple je na ovogodišnjem WWDC događaju predstavila sve i svašta, između ostalog i AI opciju koja snima razgovore i potom sumira ono što je izgovoreno.

PCPress.rs Image

AI je svuda, to nam je već jasno. Uskoro stiže i na iPhone, pa će korisnici uz pomoć AI alatke moći da snimaju razgovore koji su ima važni, i to direktno iz Phone aplikacije. Opcija stiže s verzijom iOS 18, a pojavljivaće se na ekranu tokom pozivanja, zajedno s uobičajenim tasterima “End” i “Mute”.

Druga strana će dobijati obaveštenje kada korisnik počne sa snimanjem, što znači da nova funkcija neće raditi bez pristanka. Još uvek se ne zna da li će funkcionisati samo za one koji imaju iOS 18 i da li će moći da se koristi i kada sagovornik nema iPhone već neki drugi telefon.

Nakon završetka razgovora transkripcija će biti dostupna u Notes aplikaciji, a pored celog razgovora korisnik će moći da dobije i verziju u kojoj je samo ono što je najvažnije. Sigurno je da kompanije koje prodaju softver za transkripciju sada osećaju pritisak, na prvom mestu Otter.ai.

Pročitajte i:  realme “Flagship Killer” GT 6 serija se vraća u Evropu posle 2 godine i donosi AI funkcije

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *