18. oktobar dan za Windows 8.1

Windows 8.1 postaće globalno dostupan u petak, 18 oktobra 2013. godine, zvanično je saopšteno iz Microsofta.

Windows 8.1 (Photo: Microsoft)
Windows 8.1 (Photo: Microsoft)

U skladu sa satnicom koja je istaknuta u tekstu na Windows blogu, korisnici operativnog sistema Windows 8 iz Srbije će sa Windows Stora besplatno moći da preuzmu Windows 8.1 od petka, 18. oktobra u 2 časa posle ponoći. Osim besplatnim preuzimanjem, svi korisnici će moći da dođu do nadograđene verzije Windowsa 8 i kupovinom novih uređaja koji će se od 18. oktobra naći na tržištu.

“Windows 8.1 sledi viziju koju smo započeli sa lansiranjem operativnog sistema Windows 8. Takođe, ova nadogradnja predstavlja svojevrsnu potvrdu posvećenosti  kompanije da svojim korisnicima na raspolaganje stavi sve inovacije i najnovija unapređenja”, izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Među mnogim unapređenjima koje sa sobom donosi Windows 8.1, ističu se veće mogućnosti za personalizaciju, zatim Internet Explorer 11, novo pretraživanje, nove integrisane aplikacije, kao i redizajnirani Windows Store. Osim toga, Windows 8.1 donosi i poboljšanja na polju povezanosti sa SkyDrive-om koja će korisnicima znatno olakšati pristup podacima i njihovo čuvanje.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj

Nadogradnja operativnog sistema Windows 8, na tržištu će se pojaviti svega nekoliko dana pred godišnjicu od njegovog lansiranja prošle godine. Već početkom maja, prodato je više od 100 miliona licenci uz nastavak takvog trenda i u poslednje vreme, kažu iz Microsofta.

Ovim saopštenjem Microsoft je i zvanično potvrdio informacije o kojima se pre par dana govorilo, da Windows 8.1 stiže sredinom oktobra. Prema tim glasina,a RTM verzija stiže krajem ovog meseca.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,