1Password imao probleme u radu prilikom ažuriranja baze podataka

Kad god govorimo o menadžerima lozinki, posebno onima koji sinhronizuju svoje podatke sa oblakom, uvek se raspravlja o tome da li su vaše informacije bezbedne ili ne i šta se dešava ako se serveri pokvare. Druga stvar je upravo ono što su korisnici 1Password u SAD iskusili tokom prethodnih dana, jer je problem koji utiče na 1Password.com sprečavao sinhronizaciju mobilnih, desktop verzija aplikacije i pretraživača klijenata.

PCPress.rs Image

Pad uticao na registraciju novih korisnika

Tokom pada, servisi koji su primetili pad su videli da problem nije uticao na vanmrežne podatke uskladištene kod klijenata, a da su domeni u drugim državama bili sve vreme operativni. Čuvanje novih lozinki nije radilo, ali je u lokalnoj offline varijanti sve do tada pohranjeno funkcionisalo. Kompanija 1Password je objavila da su doživeli kratak pad svih servisa, zbog planirane nadogradnje baze podataka. Ovo nije bio bezbednosni incident, a podaci o klijentima ni na koji način nisu bili pogođeni.

Sistem 1Password je dizajniran tako da osigura da su sve uskladištene lozinke uvek bezbedne i dostupne lokalno na njihovih uređajima. Do pisanja teksta, sistem je kompletno stabilizovan i sinhronizovan, tako da sve funkcionalnosti rade, kao i registracija novih korisnika. Kompanija je objavila da preduzima korake kako da se slične smetnje izbegnu u budućnosti, i da ažuriranja neometano funkcionišu.

Pročitajte i:  1Password: Biometrijski ključ stiže na Android

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: