1Password pokreće alat za sigurno deljenje lozinki Psst!

Nova opcija, koja se skraćeno zove Psst! (Password Secure Sharing Tool), omogućiće tajno razmenjivanje sadržaja čak i sa onima koji ne koriste iPassword servis.

PCPress.rs Image

Kroz partnerstvo sa Fastmail-om, iPassword je, nedavno, lansirao opciju sakrivanja e-mail adrese. Sada je omogućio novi sistem za lozinke, Psst! Novi mehanizam podrazumeva bezbednije deljenje šifara. Ranije deljenje je podrazumevalo deljenje kopija šifara putem e-mail adrese ili poruke, što je, sa bezbednosne strane, problematično. Uvođenjem novog mehanizma, stvar postaje znatno sigurnija.

Kako se sadržaj zaštićuje?

Psst! je bezbednosna zamena za pisanje passworda, njihovo deljenje preko mejla ili četa ili, čak, putem deljenih dokumenata. Sve se rešava slanjem jedinstvenog linka osobama od poverenja. Svaki link koji se šalje, dostupan je ograničeno vreme (do 30 dana) i može zahtevati da primaočeva mejl adresa bude verifikovana pre nego što sadržaj postane dostupan. Vremenska dostupnost linka podešava se po potrebi.

Deljenje se izvodi kroz nekoliko koraka: prvo se otvori Menu i odabere opcija Share, kako bi se generisao link. Potom se bira vreme dostupnosti linka (1 sat, 5 dana, 30 dana) i sa kojim se mejl adresama sadržaj deli. Primalac  će, po prijemu linka, ili biti usmeren na web stranu sa deljenim sadržajem, ili će morati da ukuca mejl adresu na koju će, ubrzo, primiti verifikacioni kod. Kada ga unese, videće sadržaj.

Pročitajte i:  Da zaboravimo (na) lozinke

Iz kompanije ističu da je ovaj sistem, u pogledu sigurnosti, naročito poželjan za kompanije. Džef Šiner, direktor iPassword-a, kaže da je veoma uzbuđen zbog nove mogućnosti, koja je bila visoko na listi prioriteta funkcionalnosti koje je njegova kompanija želela da razvije.

Izvor: pcmag

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,