Sada svaki korisnik Twittera može da uradi „soft block“ za dosadne pratioce

Svi korisnici Twittera na mreži mogu da blokiraju sledbenike.

PCPress.rs Image

Ova funkcija je prvi put predstavljena na testiranju prošlog meseca

Twitter uvodi novu funkciju koja omogućava svakom korisniku na vebu da ukloni pratioce bez blokiranja, radnja poznata i kao „meki blok“. Da biste uradili soft block pratioca, idite na svoj profil, kliknite na pratioce, kliknite na meni sa tri tačke pored pratioca, a zatim kliknite na opciju „ Remove this follower“. Pratilac koga na ovaj način blokirate, neće biti obavešten o promeni.

Meki blok se razlikuje od običnog bloka, jer omogućava korisniku da i dalje vidi vaše tvitove i šalje vam direktnu poruku, ali neće videti vaše tvitove na vašem feedu. Međutim, kada uklonite pratioca, oni vas mogu ponovo da vas zaprate ako žele. Ova funkcija može biti korisna ako ne želite da uradite potpuni blok, ali želite da napravite prostor za drugog korisnika.

Ovaj novi metod sa Twittera je malo lakši od prethodnog, koji je zahtevao da nekoga blokirate i deblokirate ručno. Mogućnost uklanjanja pratilaca najnovija je funkcija Twittera koja korisnicima daje veću kontrolu nad njihovim iskustvom na platformi kako bi se suzbile zloupotrebe i uznemiravanje. U septembru je kompanija počela da testira novu funkciju Bezbednog režima koja privremeno automatski blokira naloge za zloupotrebu, mada još uvek nije jasno kada bi to moglo da se proširi.

Pročitajte i:  X planira da zaposli 100 moderatora sadržaja

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: