BIZIT plus

43. godišnji sastanak glavnih akcionara kompanije Samsung Electronics

PCPress.rs Image

Kompanija Samsung Electronics Ltd, održala je svoj 43. godišnji sastanak glavnih akcionara kompanije 16. marta u svom sedištu u Seočo-dongu u Seulu. Na sastanku su učestvovali akcionari i institucionalni investitori.

Samsung Electronics je podneo izveštaj o svom poslovanju za 2011. Konsolidovani prihod za čitavu 2011. dostigao je 165 triliona vona dok je operativni profit zabeležio16 triliona vona. Dnevni red je obuhvatio odobravanje 43. finansijskog izveštaja pre sastanka poslovnog odbora kao i za određivanje maksimalne plate za poslovni odbor.

Gisung Čoi, potpredsednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, je izjavio: „Čak i usred poteškoća koje je stvorila prošlogodišnja finansijska kriza, prihod kompanije Samsung Electronics je dostigao rekord svih vremena, kao što su stvoreni stabilni profiti zahvaljujući podršci i hrabrenju akcionara. Kompanija je dodatno ojačala svoju lidersku poziciju u industriji.“

Gospodin Čoi je dodao: „Reorganizacija industrije elektronskih uređaja će biti još brža ove godine a globalna konkurencija će biti snažnija. Ipak, Samsung Electronics će nastaviti da stvara porast prihoda i dobar operativni profit tako što će ojačati svoju vodeću ulogu na tržištu u pogledu glavne poslovne konkurentnosti, stvaranjem istaknute nove vrednosti i podsticanjem buduće konkurentnosti.“

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

Kompanija Samsung Electronics je napravila planove da stvori istaknutu novu vrednost na osnovu svoje jedinstvene konkurentnosti, fokusiranjem na podsticanje buduće konkurentnosti radi kontinuiranog rasta i punim učešćem u kontroli rizika u svim trenucima kako bi se odmah odgovorilo na brze promene u spoljašnjem okruženju.

Kako bi stvorila istaknutu novu vrednost, kompanija će stalno proširivati ‘konkurentnost opreme’ svojih glavnih poslovnih oblasti kao što će raditi na povećanju konkurentnosti ‘mekih tehnologija’ kao što su softer, dizajn i servisi. Novi impuls rasta će biti izgrađen za one poslovne oblasti koje kompanija podstiče kako bi razvila osnovnu konkurentnost.

Kompanija će takođe promovisati nove poslovne oblasti kao što su medicinska oprema kako bi ojačala buduću konkurentnost za kontinuirani rast. Samsung Electronics je radio na inoviranju organizacione kulture kako bi izgradio kulturu „Raditi pametno“ – „Work Smart“ tokom poslednjih pet godina. To će ove godine biti prošireno na kulturu „Raditi i živeti pametno“ – „Work & Live Smart“. Drugi plan je da u potpunosti uspostavi sistem za odgovor na patent.

Pročitajte i:  Samsung najavio 2 nm AI čipove sa HBM3 memorijom

Konačno, kompanija Samsung Electronics će se pobrinuti za to da sve vreme učestvuje u kontroli rizika a da upravlja resursima fleksibilno u odnosu na uslove na tržištu, uključujući investicije i troškove. Kompanija će takođe održati svoju konkurentnost u SCM kao i konkurentnost u proizvodnji i kvalitetu koji su dostigli najviši nivo u industriji.

Ostali planovi obuhvataju puno uspostavljanje kulture zajedničkog rasta pružanjem podrške Samsungovim partnerskim kompanijama u jačanju svojih kompetencija i učešćem u fer praksi kupovine, kao i snaženjem usklađenog upravljanja koje je orijentisano po oblastima.

Gospodin Čoi je rekao: „Kompanija Samsung Electronics će stalno jačati svoju reputaciju globalnog lidera tokom ove godine kao što će stvarati prilike da preduzme nove korake napred, a protiv uticaja drastičnih promena u elektronskoj industriji“.

Kompanija planira da napravi više investicija nego 2011. kako bi povećala svoju dominaciju na tržištu u glavnim oblastima poslovanja kao što planira da razvije pokretače budućeg razvoja. Investicijama će se upravljati fleksibilno, u skladu sa promenama tržišnih uslova i kompanija će se postarati da investicije vode do opipljivih rezultata.

Pročitajte i:  Samsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima i uslugama

Za više informacija posetite www.samsung.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,