ERP za srpske građevinare: Kako manje potrošiti i više zaraditi dok gradite?

PCPress.rs ImageBeogradska kompanija NPS, u saradnji sa kompanijom EU Build i uz podršku lokalne Microsoft kancelarije, organizovala je seminar namenjen građevinskim firmama pod nazivom „Kako manje potrošiti i više zaraditi dok gradite“.

Za preko 50 učesnika, predstavnika građevinskih firmi, bila je to odlična prilika da na jednom mestu prikupe brojne, i prema izjavama samih učesnika, veoma korisne informacije o teorijskim ali i veoma praktičnim rešenjima. Posebna pažnja posvećena je veoma kompleksnim modulima „Građevinska operativa“ i „ Upravljanje mehanizacijom“, odnosno vertikalnim rešenjima koja je NPS razvio za specifične potrebe građevinske industrije.

U uvodnom izlaganju Vladan Petrović, direktor prodaje i član borda kompanije NPS, objavio je da je NPS postao član New Frontier Group ( www.newfrontier.eu ) i tako se pridružio najvećoj grupacije ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi, odnosno da je u toku proces integracije sa kompanijom Saga, vodećom ICT kompanijom u Srbiji i prvim srpskim članom New Frointier grupe.

Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva predstavnika građevinskih firmi, dodajući da takav odziv vidi kao znak da ova industrijska grana, postaje svesna važnosti i vrednosti investiranja u savremena ICT rešenja.

PCPress.rs Image

Kao predstavnik suorganizatora, direktor kompanije EUBuild, dr Zoran Đorđević, nakon kratkog predstavljanja svoje kompanije, prisutnima je približio funkcionisanje ERP sistema kroz prizmu upravljanja projektima, navodeći brojne konkretne primere i niz veoma korisnih saveta i iskustava.

Aleksandar Totović, vođa konsultantskog tima NPS-a , je prisutnima približio i demonstrirao mogućnosti NPS rešenja „Građevinska operativa“ i „Upravljanje mehanizacijom“. Navedena rešenja koriste Microsoft platforme i rezultat su intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila.

PCPress.rs Image

Profesor dr Dejan Marinković sa Građevinskog fakulteta je u nastavku govorio o teorijskom aspektu primene ovakvih i sličnih sistema u građevinarstvu i kao zaključak izneo da su ovakvi sistemi upravo dokaz da nauka i struka ne govore različitim jezicima, već da zajedno rade na unapređenju postojećih i osvajanju novih rešenja i tehnologija.

PCPress.rs ImagePrisutni su bili u prilici da od direktora preduzeća Novi Pazar – put, Izeta Ljajića, i direktora IT sektora u ovom preduzeću, Ertana Ljajića, saznaju više o procesu izbora i uvođenja novog rešenja, rezultatima nakon prve godine korišćenja, saradnji sa NPS-om i uopšteno o primeni ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV u građevinskoj industriji. Izet Ljajić, pozvaoje sve prisutne da posete kompaniju Novi Pazar Put i tako bolje sagledaju sve što je do sada urađeno, ali i da ujedine snage, znanja i veštine kako bi nove verzije rešenja bile još bolje.

 

NPS d.o.o, Goce Delčeva 44,

11070 N. Beograd;

T/F: (+381 11) 2609-850/2601-692;

E: info@nps.rs,

I: www.nps.rs

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: