Računari i Galaksija

5 najkorisnijih Android vidžeta

Najveća prednost Androida u odnosu na ostale mobilne platforme su upravo vidžeti. Na Play Store-u možete pronaći gomilu aplikacija od kojih neke odmah po instalaciji kreiraju vidžet na home screen-u, a neke upravo i služe kao lep i/ili koristan vidžet. Izdavajamo nekoliko najzanimljivijih…

Beautiful Widgets

Dobro, ova aplikacija je više lepa nego korisna, baš kao što i njeno ime kaže. Reč je velikom setu lepih vidžeta za Android home-screen. Aplikacija nije besplatna, ali za manje od 3 dolara dobijate nekoliko atraktivnih, animiranih vidžeta uključujući datume, vreme, sat, kao i vidžete koji olakšavaju pristup podešavanjima.

Beautiful-Widgets

Shazam

Shazam je besplatna aplikacija za koju svaki tinejdžer mora pronaći mesto na home screen-u. Naravno, namenjena je svima koji vole muziku i radi nešto potpuno neverovatno – koristi mikrofon vašeg Android telefona kako bi prepoznala pesmu koju trenutno slušate na radiju, tv, ili čak uživo. Važno je da stoji na početnom ekranu jer, u suprtnom, dok je među aplikacijama pronađete, pesma koju želite da identifikujete može biti gotova. Ova aplikacija je sjajna pomoć kada čujete neku pesmu na radiju i ne znate ni kako se zove ni ko je izvodi. Uključite Shazam i za nekoliko sekundi, sve informacije su na ekranu.

Pročitajte i:  Google je otkrio kritičnu sigurnosnu ranjivost na Androidu, a možda ćete morati čekati na zakrpu

Shazam-Widget

ESPN ScoreCenter

Aplikacija namenjena ljubiteljima sporta, veoma se jednostavno prilagođava željama korisnika. U pitanju je pravi generator sportskih vesti i rezultata, ali vas neće smarati rezultatima meča između dva rvačka tima treće lige iz Meksika (osim ako baš to ne budete tražili). Odaberete svoje omiljene timove, lige i/ili sportove koje želite da pratite i redovno ćete dobijati informacije samo o njima.

Aplikacija ima dva dela: ScoreCenter vidžet koji prikazuje rezultate odabranih mečeva i utakmica i Video vidžet, sa odabranim najinteresantnijim snimcima tog dana.

ESPN

 

Onavo Count

Onavo Count je aplikacija koja nadgleda količinu podataka u telefonu koji su u upotrebi. Ako izvučete vidžet na početni ekran, prikazaće vam upotrebu memorije u tom trenutku, kao i koje aplikacije su trenutno aktivne.

onavo_count

Dictionary

Rečnik engleskog jezika veoma koristan za svakog ko želi da unapredi svoje znanje. Umesto prevoda sa engleskog na drugi jezik, daje objašnjenje nekog pojma. Dakle, ukucajte reč koju ne razumete i dobićete objašnjenje – na engleskom.

Pored toga, svakog dana na vidžetu potražite “reč dana” i njeno objašnjenje. Obično su to pojmovi koje nemate priliku često da čujete…

Pročitajte i:  Google: Phishing i malver detekcija stiže na Android

dictionary

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,