BIZIT plus

Asus predstavio Xtion, prvi uređaj za kontrolu pokreta celog tela za PC

PCPress.rs ImageSenzor pokreta Xtion donosi efikasniji pregled sadržaja na mreži, multimedijalnih sadržaja kao i PC igara, a poduži spisak igara i aplikacija dostupan je putem Xtion Store-a

Senzor pokreta Asus Xtion je prvi uređaj koji može uhvatiti gestikulaciju celog tela, a dizajniran je ekskluzivno za kućne računare. Ima ugrađene sofisticirane senzore koji precizno i efikasno “hvataju” pokret, i u kombinaciji sa interfejsom koji je prilagođen korisniku, omogućava zaista interaktivno i zabavno igranje, gledanje multimedijalnih sadržaja i surfovanje mrežom. Nekoliko igara visokog kvaliteta nudi punu podršku za Xtion, a dodaju se i nove. Xtion Store sadrži raznolike ekskluzivne igre i aplikacije, a uz to korisnici kupovinom uređaja dobijaju i tri igre na poklon.

Talasajte, gurajte, i tapkajte: novi svet zabave uz pokret

Xtion radi sa bilo kojim računarom a povezuje se putem USB-a, što ga čini spremnim za sve korisnike desktop, laptop i ultrabuk računara. Kod njega je fokus na intuitivnom iskustvu, pa Xtion podržava lagane pokrete guranja, talasanja, i tapkanja, što vam omogućava brz i lak pristup igrama zasnovanim na pokretu, kao i filmovima, multimedijalnim kolekcijama, foto-galerijama, i internet pretraživačima. Xtion je veoma lak za korišćenje jer koristi interfejs sa jednostavnom navigacijom i velikim ikonama za lakše snalaženje, te je pogodan je za korisnike svih uzrasta.

Pročitajte i:  Nvidia grafičke kartice pokrenule AI revoluciju  

Specijalno dizajnirane za njega, aplikacije Facebook, Picasa, i Flickr Xtion učiniće vaše iskustvo korišćenja društvenih mreža i deljenje sadržaja uzbudljivijim nego ikad, jer uključuju interakciju celog tela. Xtion takođe uključuje i posebnu aplikaciju za You Tube koja koristi kontrole putem pokreta.

Asus je sarađivao sa Hillcrest Labs kako bi prilagodili Kylo pretraživač za korišćenje na Xtion uređaju. Pretraživač funkcioniše pomoću pokreta ruke, uključuje direktne linkove za preko 30 najpopularnijih internet sajtova, a korisnici mogu brzo ukucati tekst putem virtuelne tastature na ekranu. Takođe, ima mogućnost trenutnog približavanja i udaljavanja (zumiranja), kao i rotiranja svih kompatibilnih internet sadržaja, i to samo pokretom ruke.

Igranje kompjuterskih igara kontrolisano pokretom sa porodicom i prijateljima

Mnoštvo kompjuterskih igara je kompatibilno sa Xtion uređajem. Kako je celo telo uključeno u pokret, igranje je uzbudljivije, i pruža vam više zabave i saradnje sa ostalim igračima. Intuitivni dizajn Xtion-a omogućiće vam više druženja sa porodicom i prijateljima jer podržava više igrača. Nema potrebe za dodatnim uređajima ili kontrolerima, a spisak igara kompatibilnih sa Xtion-on stalno raste i pokriva nekoliko velikih franšiza. Uključeni su Sega’s Virtual Tennis 4, EA Need for Speed: Hot Pursuit, Street Fighter 4 iz Capcom-a, Fruit Ninja iz Halfbrick Studios-a i čuvene Rovio Angry Birds.

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

Xtion Store nudi veliki izbor ekskluzivnih igara i aplikacija

Korisnici Xtion-a imaju pristup velikoj količini sadržaja preko Xtion Store-a, koji nudi veliki izbor različitih aplikacija. Prodavnica je integrisana u Xtion korisnički interfejs i razvijena u saradnji sa prodavnicom Appside, sadrži veliki spisak zabavnih sadržaja koja stalno raste, što uključuje i igre i aplikacije specijalno razvijene za računare i interakciju pokretom. Uz akcione igre, sadrži i aplikaciju za fitnes, simulatore plesa i razne sportske naslove. Xtion Store će nastaviti da dodaje nove aplikacije i tako pruži korisnicima veći izbor.

Specijalni komplet igara uz svaku kupovinu Xtion uređaja

Xtion se isporučuje sa specijalnim besplatnim kompletom koji uključuje tri ekskluzivne igre, razvijene posebno za ovaj proizvod. Beatbooster i DanceWall pružaju zabavno trkanje i aktivno plesanje, a podržavaju i više igrača. MayaFit će dovesti ličnog fitnes trenera u vašu dnevnu sobu, sa vežbama za celo telo, detaljnim praćenjem napretka, trening režimima prilagodljivim vašim potrebama, i još mnogo više.

Izvor: Asus

Specifikacije

Domet 0,8m-3,5m
Interfejs USB 2.0
Ugao gledanja 58° H,   45° V, 70° D
Sistemski zahtevi Procesor: Intel Core i3 ili AMD Athlon II X4 ili jači
Sistemska memorija: 2 GB ili više
Operativni sistem: Windows 7
Grafička kartica: AMD Radeon HD 5450/1 GB ili Nvidia GeForce 210/1 GB ili jača
Softver Xtion Portal
Tri igre zasnovane na pokretima: BeatBooster, MayaFit, DanceWall
Operativno okruženje Indoor
Dimenzije 18 x  3,5 x 5 cm
Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , ,