BIZIT plus

53. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

P5140084 Ovogodišnji beogradski Sajam tehnike održan je od 11. do 15. maja godine pod sloganom “ Prirodno je voleti tehniku”.

Najstarija velika priredba Beogradskog sajma, organizovana još 1937. godine, koja je dve decenije kasnije postala član Međunarodne unije sajmova UFI, Sajam tehnike je, promovišući nove tehnologije, bila i ostala do danas najprestižnija manifestacija regiona i pokretač industrijskog razvoja zemlje. Promovišući proizvođače, konstruktore, pronalazače, trgovinska predstavništva vodećih svetskih kompanija u ovoj delatnosti, beogradski Sajam tehnike je manifestacija na kojoj se može i videti i saznati, ali i ostvariti konkretan poslovni aranžman.

Preko 850 izlagača iz 24 zemlje sveta predstavlja se na ovogodišnjem sajmu. Najviše izlagača na ovogodišnjem Sajmu tehnike je iz Nemačke, Slovenije, Češke, Mađarske, Austrije i Hrvatske. Ovogodišnji sajam obeležile su savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, obnovljivih izvora i štednje energije, CNC petoosne i šestoosne mašine… Integra, kompjuterski integrisana fabrika 21. veka, koja predstavlja punu kompjutersku integraciju i automatizaciju svih procesa, predstavila se ove godine u hali 1 Beogradskog sajma.

Energetska efikasnost je značajna i zajednička tema dve izlagačke oblasti -klimatizacije, grejanja i hlađenja i energetike i elektroenergetike. Prateći potrebe unapređenja u oblasti – klimatizacija, grejanje i hlađenje, brojni domaći i strani izlagači predstaviće svoje tehničko tehnološke novitete koji doprinose štednji i korišćenju obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine u hali 4 Beogradskog sajma.

Elektroenergetika predstavija veoma značajnu izlagačku oblast ove manifestacije, imajući u vidu, pre svega, da je elektroprivreda Srbije jedan od najznačajnijih sistema u energetskoj zajednici jugoistočne Evrope. Mnogi poznati domaći i inostrani isporučioci opreme i radova u ovoj delatnosti ponudiće svoje najnovije proizvode i usluge.

Energetska, industrijska i kućna elektronika, procesna tehnika, telekomunikacije, merna oprema i instrumentacija, materijali, rasveta za industriju, poslovne prostore i kuće izloženi su u hali 2 Beogradskog sajma. Integralni i industrijski transport i saobraćaj, površinska zaštita i zavarivanje, materijali takođe su deo bogatog izlagačkog sadržaja ove manifestacije

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: