6 odličnih servisa za slanje XXL fajlova preko Weba

Želite da pošaljete velike datoteke preko mreže, ali vas frustriraju visoke cene prenosa velikih fajlova. Ova situacija je dodatno otežana činjenicom da imate samo jedan veliki fajl, a provajderi ovih usluga vas ucenjuju kupovinom mesečnih/godišnjih paketa.

servisi deljenje XXL fajlovi pcpress

Što se tiče mejl servisa kao što su Yahoo i Gmail, trenutno dozvoljavaju salnje fajlova do 20Mb i 25Mb respektivno. Međutim, naplaćivanje usluga slanja velikih datoteka je danas prošlost. U nastavku teksta predstavljamo vam 10 načina na koje možete slati velike fajlove online besplatno i bez brige o bezbednosti tih podataka.

Minus

Minus se pokazao kao veoma jednostavan za korišćenje i omogućava deljenje ogromnih fajlova i u grupama. Jednostavnost se ogleda iu drag-and-drop opcijama za deljenje podataka, fotografija, pesama i video-snimaka. Dalje, kada se prijavite, dobijate 10GB besplatnog skladišnog prostora. Takođe, možete organizovati i deliti vaše upload-ovane fajlove (po 1GB svaki fajl) na vaš blog, ili društvene medije kao što su YouTube, Reddit, Digg.

GE.TT

Ovaj servis će vam se sigurno dopasti, ukoliko imate naviku iz “CD” ere, da delite gomile fotki i slika. Ovaj drag-and-drop alat vam omogućava da sa drugima podelite ograoman broj fotografija. Sve što je potrebno da učinite je da pošaljete link sa vaše datoteke u GE.TT-u preko e-mejla, Facebook, Twitter ili G+ naloga. Na ovaj način prijatelji kojima šaljete link imaće pristup određenim fotografijama i moći će da ih preuzmu.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

Droplr

Droplr može postati tačno pravi alat za pojedince koji vole efikasne i jednostavne načine za deljenje fajlova. U samom startu dobijate 1GB skaldišnog prostora ukoliko koristite nalog za posetioce. Međutim, ukoliko se registrujete Droplr vam omogućava da duže od nedelju dana upravljate svojim nalogom. Za korisnike koji ne vole reklame, Droplr je nedavno lansirao profesionalni nalog koji vas oslobađa dosadnih reklama, na kom za samo 3 USD mesečno dobijate 100GB prostora za deljenje screenshot-ova, videa i ostalih fajlova.

Ypix.me

Ovaj veoma jednostavan alat vam omogućava potpuno novu definiciju deljenja sadržaja u realnom vremenu, iako je reč samo o deljenju slika i screensot-ova (max: 3MB po fajlu). Kada pristupite sajtu Ypix.me, na jednoj strani vam se odmah prikazuju sve moguće opcije sa sve objašnjenjima i uputstvima za upotrebu. Možete deliti jpg, png i gif fajlove. Rekli bismo da je ovaj servis, jednostavan, ali ipak ograničavajući za zahtevnije korisnike.

DropCanvas

Kada otvorite sajt DropCanvas dočekaće vas natpis da upravo njihov servis predstavlja najbrži način za deljenje sadržaja sa ove starne galaksije. Ima istine. veoma je jednostavan za upotrebu jer, šta god želite da podelite sa vašeg desktopa i računara, treba samo da “spustite” na web stranu ovog servisa i pošaljete kome ste planirali. Fajl mogu videti i vaši prjatelji kojima je dozvloljen pristup.

Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u

WeTransfer

Mi u PC Press-u najviše koristimo ovaj alat. Besplatan je i ne zahteva nikakvu registraciju. Omogućava vam da isporučite ogromne fajlove (otprilike oko 2GB). Samo uploadujete željeni fal, unesete svoju mejl adresu i mejl adresu primaoca. onog trenutka kada primalac skine fajl, servis vam automatski šalje poruku da je fajl stigao na željenu adresu. Jednostavno do srži!

Postoji još mnogo servisa za deljenje fajlova, kao što su Google Drive, DropBox, MediFire, Mega, Send6, SendThisFile i drugi. Isprobajte svaki ukoliko želite da nađete onaj koji vam odgovara najviše ili ukoliko neki imaju ograničenja u prostoru ili broju poslatih fajlova, jednostavno kombinujte svaki put neki drugi.

Svakako, ukoliko se neki od servisa nije našao na našoj listi, slobodno nam u komentarima napišite koji su po vama najbolji i kakva ste iskutva imali.

 

PRATITE PC PRESS: Facebook, Twitter, LinkedIn

 

 

Facebook komentari: