ePlaneta

A1 obeležava prvi rođendan u Srbiji

Kompanija A1 Srbija obeležava prvu godinu pod brendom A1 i 15 godina poslovanja na srpskom tržištu. Tadašnji Vip, a od 7. aprila 2021. A1 Srbija, uzdrmao je srpsko tržište telekomunikacija. Danas A1 ima blizu 2.5 miliona korisnika u Srbiji i mreža je u koju prelazi najveći broj ljudi.

PCPress.rs Image

Ovaj operator beleži najbolji odnos prenetih brojeva u i iz mreže u prošloj godini, a time i rast  broja korisnika prema ovoj kategoriji – blizu 10 hiljada. A1 Srbja je deo internacionalne A1 Telekom Austrija Grupe sa 25 miliona korisnika u sedam zemalja.

Korisnici A1 Srbija su za prvih godinu dana postojanja novog brenda generisali čak 41% ukupnog mobilnog internet saobraćaja, čineći je najiskorišćenijom mrežom u Srbiji. Umesto neograničenih minuta, traži se gigabajt više. Odgovarajući na potrebe tržišta, kompanija je povodom rođendana pripremila promociju A1 Moćne tarife sa čak 1TB interneta koji se može fleksibilno koristiti tokom cele ugovorne obavezne. Sve nove korisnike koji se odluče za ovaj paket očekuje prvih šest meseci bez pretplate uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

PCPress.rs Image

Dolazak novog brenda obeležio je najveći investicioni ciklus do sada, sa ciljem dodatnog unapređenja pokrivenosti i kvaliteta mreže. Izgrađeno je 130 novih baznih stanica, te je kompanija, sa ukupno 2.315 postala drugi najveći operator prema broju sopstvenih baznih stanica. Kvalitet A1 mreže potvrdio je i RATEL (Regulatorna agencija za elektronske komunikacije), na čijem nacinalnom merenju je rangirana druga po kvalitetu.

Među najtraženijim rešenjima uprotekloj godini našao se A1 Net Protect, zaštita koja blokira zlonamerne web lokacije i aktivno nadgleda i blokira pristup nepoželjnom sadržaju. Ovaj dodatak je do sada zaustavio čak 47 miliona napada, od kojih su najčešći bili malver i fišing napadi.

PCPress.rs Image

A1 Srbija se trudila da doprinese boljem životu zajednice u kojoj posluje. Pokrenut je projekat Svet kakav želiš, u okviru kog je do sada podržan razvoj šest projekata u oblasti zdravlja, ekologije i obrazovanja, a kojima je dodeljeno ukupno 19 miliona dinara. Pod A1 brendom digitalno je restaurisano još pet filmskih klasika, čime je do sada sačuvano 23 kultna filmska ostvarenja u okviru projekta A1 Kinoteka.

Svesni značaja koji ima na tržištu Srbije, ali i na nivou cele A1 Telekom Austrija Grupe, kompanija je usvojila ESG strategiju (Environmental, Social, Governance) kojom se, zajedno sa drugiim članicama Grupe, obavezala da će do 2030. godine smanjiti emisiju štetnih gasova i postepeno preći na obnovljive izvore energije, povećati energetsku efikasnost za 80% u odnosu na 2019, reciklrati oko 50,000 uređaja godišnje i digitalno opismeniti oko 100,000 ljudi, naročito dece i mladih.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,