BIZIT plus

Elon Musk se pridružuje upravnom odboru Twitter-a

Jedan od najvećih kritičara Twitter-a sada može dati svoj doprinos.

PCPress.rs Image

Da li velike promene očekuju Twitter?

Elon Musk se ne zaustavlja samo na kupovini udela akcija u Twitter-u. Prema izveštaju CNBC-a, Twitter imenuje Musk-a u odbor direktora kompanije. On će biti od vrednosti i kao „strastveni vernik i intenzivan kritičar“ društvene mreže, kaže izvršni direktor Parag Agrawal.

Dokumentacija SEC-a pokazuje da će Musk imati položaj direktora II klase sa mandatom koji ističe na godišnjoj skupštini akcionara kompanije 2024.godine. Imenovanje ograničava ulog koji Musk može imati. On ne može da poseduje više od 14,9 odsto akcija tokom svog mandata i 90 dana nakon isteka mandata.

Suosnivač Twitter-a i bivši izvršni direktor Jack Dorsey napisao je tvit kao odgovor na imenovanje Musk-a.

„Zaista sam srećan što se Elon pridružio Twitter odboru! Njemu je duboko stalo do našeg sveta i uloge Twittera u njemu“, napisao je Jack.

Prerano je reći koliki će uticaj Musk imati u kompaniji. Međutim, nedavno je osudio Twitter zbog navodnog nepoštovanja „principa slobode govora“ i pitao korisnike da li žele dugme za uređivanje.

Pročitajte i:  Musk: Robotaxi stiže 8. avgusta

Očigledno namerava da se njegovo prisustvo oseti. Takođe tu je i njegov sukob sa SEC-om  zbog njegovih tvitovima u vezi sa finansijama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: