AB Soft: Rešenje za digitalni popis

Popis ne mora da bude ni težak ni dugotrajan ako imate dobar alat. AB Soft je, zahvaljujući aplikaciji koja povezuje mobilne uređaje i ERP u jedinstvenu celinu, omogućio da se ovaj posao završi bez muke. Toliko je taj alat jednostavan i pouzdan da neki korisnici AB Soft‑ovog poslovnog rešenja popis vrše svakodnevno.

PCPress.rs ImagePreduzeća imaju obavezu popisa barem jednom godišnje, a dobra praksa kaže da to vredi uraditi i češće, naročito ako se bavite maloprodajom. Nažalost, mnoga preduzeća smatraju da je popis „nužno zlo“, pre svega zato što može da potraje i nekoliko dana, a za to vreme velike su šanse da i celokupan poslovni proces nabavke i prodaje uspori ili stane.

Ako imate dobar softver, ne mora da bude tako: AB Soft u okviru svog ERP rešenja nudi velike mogućnosti na ovom polju, a sve u cilju što lakšeg, bržeg popisivanja robe i imovine preduzeća, i to na takav način da se osnovna delatnost ni u jednom trenutku ne zaustavi.

Ključ uspeha je korišćenje mobilnih uređaja, a AB Soft je aplikacije za mobilne uređaje integrisao u svoje ERP rešenje. Tako se mobilni uređaji mogu koristiti za unos velikog broja podataka, te za njihov prenos u bazu radi dalje obrade i upotrebe u izveštajima. Na prvom mestu su popisi u prodavnicama i magacinima.

AB Soft‑ovo ERP rešenje i aplikacije za mobilne uređaje za popis, zbog svoje jednostavnosti upotrebe i pouzdanosti, obezbeđuju da ovaj proces postane sastavni deo ustaljene procedure rada. Neki korisnici su svoje poslovanje organizovali na takav način da popise u svojim maloprodajnim objektima obavljaju svakodnevno.

AB Soft‑ovo rešenje omogućava da se formirana popisna lista prema knjigovodstvenom stanju, prenese na mobilni uređaj, da se očitaju bar kodovi artikala koji se popisuju i da se tako formirana popisna lista prenese na server, gde se utvrđuju razlike po popisu i formira ispravna lager lista. Zgodan primer je i popis osnovnih sredstava za koji je AB Soft razvio i posebnu verziju softvera radi štampanja nalepnica putem mobilnih štampača

Za razliku od ERP rešenja koja se mogu smatrati neophodnim za funkcionisanje preduzeća, upotreba mobilnih uređaja u poslovnoj sferi predstavlja dodatak koji se implementira u kasnijim fazama razvoja informacionog sistema. Ipak, mobilni uređaji su sve manje „samo“ dodatak, a sve više postaju ključni element uspešnog rada. Da bi mobilni uređaji postali uobičajeni deo poslovnog okruženja, treba omogućiti komunikaciju sa serverom informacionog sistema na odgovarajućem nivou, kako bi se na jednostavan način koristili i u objektima kompanije ili van domašaja korporativne mreže.

Ako nema odgovarajuće softverske podrške, upotreba mobilnih uređaja neće doprinositi poslovanju na pravi način. Polje primene mobilnih uređaja u poslovanju nije ograničeno samo na popise. Za pokrivanje raznih aspekata poslovanja preduzeća AB Soft je razvio preko trideset modula koji se izvršavaju na mobilnim uređajima. Oni predstavljaju nadogradnju ERP‑a i sastavni su deo jedinstvenog AB Soft‑ovog informacionog sistema.

Korišćenjem mobilnih softverskih paketa direktno povezanih na kompanijski ERP sistem, preduzeće postaje efikasnije, izvršioci dobijaju pouzdano radno okruženje, performanse tima rastu, informacije postaju dostupnije i brže ulaze u proces obrade i generisanja daljih poslovnih akcija.

Svake godine u decembru AB Soft organizuje savetovanje za sve svoje korisnike. Na tom skupu predstavljaju se knjigovodstvene obrade koje se sprovode u svim preduzećima: popisi stalne i obrtne imovine i knjiženje razlika po popisu, usaglašavanje obaveza i potraživanja, zatvaranje knjiga, izrada obrazaca, izrada bilansa i otvaranje početnog stanja u raznim aplikacijama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “AB Soft: Rešenje za digitalni popis

Comments are closed.