ABC Srbija: Standardi i budućnost novih medija

richardfoanAudit Bureaux of Circulations Srbija, organizacija koja se bavi praćenjem tiraža štampanih medija i posećenosti internet sajtova, uz podršku USAID-a i IREX-a, organizovala je 26. novembra predavanje Ričarda Fona, jednog od vodećih autoriteta na polju merenja posećenosti digitalnih medija.

Predavanju je prisustvovalo preko 130 slušalaca, rukovodilaca i članova menadžmenta medijskih kuća, kompanija oglašivača i agencija za zakup medijskog prostora, koji su bili u prilici da saznaju najnovije svetske trendove i previđanja za budućnost, kada je u pitanju razvoj medijskog poslovanja.

Akcenat je dat sadašnjim i budućim kretanjima budžeta namenjenih oglašavanju na internetu i indnustrijskim standardima za veb merenja koji će pomoći vlasnicima veb sajtova da privuku oglašivače. Učesnici su pokazali veliko interesovanje za primer tržišta Velike Britanije, na kojem je tokom ove godine internet prevazišao televiziju kao medij sa najvećim udelom u ukupnim izdvajanjima za oglašavanje.

Ričard Fon, koji je inače generalni direktor ABCe Velike Britanije, član Borda i predsednik Grupe za veb standarde svetske IFABC asocijacije i predsednik JICWEBS (Joint Industry Committee for Web Standards) Velike Britanije i Irske, najavio je skori dolazak svetskih trendova i na srpsko tržište i obrazložio važnost uloge ABC-a kao nezavisnog revizora, zaduženog za obezbeđivanje pune transparentnosti poslovanja.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.