BIZIT plus

AC Valhalla donosi bolje performanse za konzole

Baš na vreme za Dan zahvalnosti u SAD-u, Ubisoft izdaje sledeću veliku zakrpu za Assassin’s Creed Valhalla. Sutra ćete moći da preuzmete ažuriranje igre 1.04. Dolazi sa mnoštvom poboljšanja, ali najzapaženiji dodatak je nova postavka koja vam omogućava da izaberete između unapred podešenih performansi i kvaliteta na PlayStation 5, Xbox Series X i Series S konzolama.

novo ažuriranje za AC Valhalla

Dinamičko podešavanje rezolucije omogućeno u igri

Kada odaberete postavku performansi, nova konzola će pokušati da dosledno prikazuje igru brzinom od 60 kadrova u sekundi, dok dinamički podešava rezoluciju i druga grafička podešavanja. U međuvremenu, u kvalitetnom režimu igra će dati prioritet vernosti dok cilja na 30 sličica u sekundi.

Ovde vredi napomenuti da je igra već imala unapred podešene performanse i kvalitet, ali ih niste mogli sami podesiti. Umesto toga, svaka konzola je zaglavila podrazumevanim ciljem učinka. Za PS5 i Xbox Series X to je značilo 60 frejmova u sekundi, dok je Xbox Series S ostao pri skromnijih 30 sličica u sekundi. Ubisoft kaže da ažuriranje takođe prilagođava verzije igre Series X i Series S radi poboljšanja ukupnih performansi, uključujući kidanje ekrana što je bilo problem na tim konzolama.

Ako ste imali priliku da igrate Assassin’s Creed Valhalla, znaćete da je u trenutnom stanju u pitanju buggy igra. Srećom, ažuriranje takođe dolazi sa dugačkom listom ispravki grešaka. Previše ih je da biste ih prešli, ali par se ističe rešavanjem nekih neobičnijih i šaljivijih propusta koji su prošli kroz proces pitanja i odgovora. Jednom kada instalirate ispravku, nećete morati da brinete da li će psi levitirati kada ih vaš lik mazi, a vrane više neće nasumično padati s neba kada posetite Asgard. Oh, i ribe u Norveškoj će se sada mrestiti po lošem vremenu. Dobra stvar. U zavisnosti od konzole, možete očekivati preuzimanje između 2,5 GB i 5,3 GB.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: