Acer lansirao ultratanak laptop

PCPress.rs ImageAcer je lansirao tri nova modela Aspire laptopova, uključujući ultratanki i laki koji košta 780 dolara (530 evra). Aspire Timeline X 3830T ima ekran dijagonale 13,3 inča i dvojezgarni Core i5 procesor zasnovan na Intel-ovoj Sandy Bridge mikroarhitekturi. Težak je oko 1,87 kilograma a debljina mu je od 22,1 do 29,1 milimetara.

Kompanija je najavila i Timeline X laptopove s većim ekranima i Intel-ovim najnovijim čipovima Core i3 i i5 zasnovanim na Sandy Bridge mikroarhitekturi. Timeline X 4830T ima ekran dijagonale 14 inča i težak je 2,21 kilograma, dok Timeline X 5830T ima ekran od 16,6 inča i težak je 2,54 kilograma.

Dell, Lenovo i Hewlett-Packard takođe su najavili ultratanke laptopove s novim Core čipovima. Sandy Bridge čipovi su manji od ranijih, zbog čega proizvođači mogu da prave tanje laptopove, čije baterije pritom duže traju. Timeline X laptopovi imaju baterije koje traju osam do devet sati. A mogu se pohvaliti i brojnim multimedijalnim funkcijama, HDMI-om i USB 3.0 portom.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija
SBB

Tagovi: , , , , , ,