BIZIT 2022

Takmičenje super sajber timova baka, deka i njihovih unuka

Pozivamo bake, deke i njihove unuke da zajedno učestvuju u takmičenju u korišćenju Interneta i računara koje organizuje IAN Međunarodna mreža pomoći u okviru projekta Klikni ka Evropi uz podršku Evropske unije i Majkrosofta.

IAN_takmicenje slikaPar mogu da čine baka ili deka sa unukom mlađim/mlađom od 13 godina. Parovi baka/deka + unuk/unuka će se takmičiti među sobom u što bržem i što tačnijem popunjavanju onlajn testa u kom će imati zadatak da odgovore na niz različitih zanimljivih pitanja koristeći Internet za traženje informacija.

Cilj takmičenja je da doprinese da se premosti digitalni jaz između generacija i pokaže da Internet i računari ne poznaju starosne granice. Opšte je poznato da je većina osoba starijih od 50 godina digitalno nepismena i isključena iz informacionog društva. Želimo da i na ovaj način podignemo svest javnosti kao i porodica o potrebi za digitalnim uključivanjem starijih i da pokažemo da unuke i unuci mogu odigrati važnu ulogu u ovom procesu podučavajući svoje bake i deke u korišćenju računara i Interneta.

Takmičenje je poziv da se i kroz digitalno opismenjavanje unapredi kvalitet života starijih, i poziv mladima da pomognu u ovome, ohrabre, motivišu i povedu svoje bake i deke kroz kapiju informacionog društva

Veliko finale je u Beogradu 18. juna.

Najbolje očekuju lepe nagrade. Prva nagrada LAP TOP računar!

Uključite se, prijavite se, ohrabrite svoje starije i male članove porodice, rođake, komšije, da se prijave na takmičenje, igraju, dobro zabave i budu promoteri uključivanja svih generacija u informaciono društvo!

Prijavljivanje je u toku. Prijave i više informacija na sajtu www.ian.org.rs/TimSnova, lično u IAN-u, putem imejla edu@ian.org.rs ili telefona 011/ 7617 197.

IAN (International Aid Network)

Facebook komentari:
SBB