Activision istražuje malware koji krade passworde igrača

Gigant video igara Activision istražuje hakersku kampanju koja cilja igrače sa ciljem krađe njihovih akreditiva.

PCPress.rs Image

Nema jasnih ciljeva hakera još uvek

U ovom trenutku, specifični ciljevi hakera – osim krađe lozinki za različite vrste naloga – nisu jasni. Na neki način, hakeri instaliraju malver na računarima žrtava, a zatim kradu lozinke za njihove naloge za igre i kripto novčanike, između ostalog.

Osoba koja je upoznata sa incidentima, a koja je tražila da ostane anonimna jer nije bila ovlašćena da razgovara sa novinarima, rekla je da ljudi u Activision Blizzard-u istražuju, pokušavaju da „pomognu u uklanjanju malvera“.

Activision je negirao da kompanija pomaže u uklanjanju malvera. Portparol je rekao da je problem sa dobavljačima softvera trećih strana, a ne sa Activision softverom ili platformama.

Čini se da je kampanju zlonamernog softvera prvi otkrio Zebleer, osoba koja razvija i prodaje softver za varanje za popularnu pucačinu iz prvog lica Call of Duty. U sredu, na zvaničnom kanalu za PhantomOverlay provajdera varanja, Zebleer je rekao da hakeri ciljaju na igrače — neki koji koriste varalice — da ukradu njihova korisnička imena i lozinke.

Zebleer je taj napor opisao kao „kampanju malvera za krađu informacija“, gde zlonamerni softver dizajniran kao softver legitimnog izgleda koji je žrtva nesvesno instalirala potajno krade njihova korisnička imena i lozinke.

U ovom trenutku, nema razloga da se veruje da su obični igrači Activision igara u opasnosti, samo oni koji koriste aplikacije trećih strana kao što su varalice.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *