Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Svet Super Maria je opasno mesto. U igrama, vodoinstalater pada sa litica, biva izboden šiljcima i na njega gađaju sve, od ključeva do vatrenih lopti. Ali on se uvek vraća i ide ponovo, što postavlja važno pitanje: da li Nintendoov heroj zaista oseća bol? Prema Takashi Tezuka, koji je radio na seriji od originalnog Super Mario Bros. (uključujući i ulogu producenta u prošlogodišnjem Wonderu), ne postoji jasan odgovor. „Možda Mario oseća bol“, kaže. 

PCPress.rs Image

Ali ta dvosmislenost može biti zato što je postavljeno pogrešno pitanje. Važan deo, objašnjava on, su emocije koje igrači doživljavaju kada Mario umre ili ga sprži Bauzerov dah. „Ako igrač oseća da Mario oseća bol, to je bolje iskustvo, nego da priča o tome da li Mario zaista oseća bol“, kaže Tezuka. 

A igrači mogu mnogo više da osete tu emociju u Wonder-u, sa detaljnijim i živahnijim animacijama igre. Mariovo lice se izobliči na neprijatne načine kada igra preko ekrana iskoči i skoči u vazduh kada nanese štetu od šiljaste školjke ili ugrize biljku Piranha. Dovoljno je da se trgnete – što je i poenta. 

Pročitajte i:  Mario vs. Donkey Kong - oda nekim jednostavnijim vremenima

 „Za nas, ako Mario udari neprijatelja, a osoba koja igra kaže „jau!“, to je idealno“, kaže Tezuka. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *