Adidas i Prada najavljuju NFT saradnju

Adidas i Prada imaju za cilj da naprave digitalno umetničko delo velikih razmera.

PCPress.rs Image

Metaverse NFT

Adidas i Prada zajedničkom saradnjom žele da naprave projekat pod nazivom “Metaverse NFT” koji ima za cilj da okupi učesnike modne i kripto industrije kako bi se kreiralo umetničko delo velikih razmera. NFT je jedinstveno digitalno sredstvo koje predstavlja vlasništvo nad predmetima iz stvarnog sveta kao što su umetničke slike, video snimci, muzika. Adidas i Prada žele da kroz NFT kreiraju veliki mozaik umetničkih dela.

“Metaverse NFT” je otvorenog karaktera i svi mogu anonimno da pošalju neko umetničko delo. Ukupno će biti izabrano 3000 umetničkih dela koji će biti sastavljeni u jednom masovnom NFT koji je dizajnirao poznati kreativni programer i digitalni umetnik Zach Lieberman. Učešće je besplatno a saradnici zadržavaju prava nad svojim delima. Adidas i Prada su izjavili da će većina prihoda od akcije biti dodeljeno institutu koji radi na obrazovanju i usmeravanju na smislena rešenja kao i inkluzivnim zajednicama.

Projekat je otvoren od 24. januara i svako ko poseduje kripto novčanik može da se registruje za kreiranje i kovanje pseudonima NFT kojim će biti predstavljen na projektu. Nakon određenog perioda nasumično će biti izabrano 3000 saradnika.

Dok Adidas animira javnost Nike je najavio svoj ulazak u metaverzum. Kompanija Nike je najavila da ima nameru da prodaje virtuelne brendirane patike i odeću.

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,