BIZIT plus

Walmart se priprema za ulazak u metaverzum

Korporacija ne želi da propusti najnovije trendove.

PCPress.rs Image

Walmart želi sopstveni metaverzum

Walmart očigledno ne želi da bude izostavljen iz kriptovaluta. Prema izveštaju CNBC-a Walmart je podneo nekoliko prijava za zaštitni znak USPTO-u krajem decembra za prodaju virtuelne robe, a u drugom podnesku je rekao da će obezbediti kriptovalutu kao i NFT.

Iako dokumenti još ništa ne garantuju, advokat za zaštitne znakove Josh Gerben rekao je da su zaštitni znakovi bili veoma detaljni. Walmart je očigledno razmišljao o tome kako će se pozabaviti digitalnim valutama i proizvodima.

Portparol Walmart-a je rekao da kompanija „kontinuirano istražuje“ kako bi nove tehnologije mogle uticati na kupovinu, i da „rutinski“ podnosi zaštitne znakove kao deo tog procesa. Ne očekujte da će kompanija potvrditi ili odbiti planove u ovoj fazi.

Ne bi bilo čudno da Walmart uroni u kriptovalute ili NFT. Nakon što je Facebook promenio ime u Meta i signalizirao svoju nameru da ka metaverzumu, došlo je do žurbe među glavnim brendovima da uđu u prostor sa valutama, NFT-ovima ili i jednim i drugim.

Pročitajte i:  Walmart se možda sprema za kupovinu brenda Vizio

Adidas, Nike, Gap i druga poznata imena počeli su da prodaju NFT i nagovestili namere da stvore virtuelne prostore. Walmart možda neće rizikovai da propusti ovaj trend potraje, iako ne žuri da se pridruži ranim korisnicima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: