Adobe: After Effects briše neželjene objekte iz video sadržaja

Sa poslednjim Creative Cloud paketom Adobe je lansirao funkciju koja je najavljena još pre nekoliko godina – Content-Aware Fill – koja je od sada dostupna u okviru programa After Effects koji se koristi u filmskoj i TV produkciji.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da Adobe AI Sensei algoritmi mogu da analiziraju pozadinu nekog video sadržaja, te automatski uklanjaju senke, logotipe, žice, mikrofone, i druge nepoželjne objekte. Tako je dobar primer za korisnost nove funkcije proces snimanja filmova čija se radnja odvija u okviru nekog određenog istorijskog perioda, budući da uklanja sve nepoželjne objekte, pa i turiste, koje ljudsko oko ponekad ne primeti. Objekti određeni za brisanje se jednostavno iseku, a “generate fill layer” potom analizira pozadinu i kretanja u kadru kako bi pronašao najbolji način da ispuni prazninu.

Pored toga Adobe je u okviru Premiere Pro predstavio i Freeform Project panel koji olakšava organizovanje i slaganje sadržaja, zajedno sa Auto Ducking koji automatski utišava muziku i druge zvukove iz okruženja u trenutku kada počne neki dijalog. Oni koji su pretplaćeni na Creative Cloud već mogu da preuzmu nove opcije.

Pročitajte i:  Novi generativni alati za video koje je napravio Adobe su apsolutno zastrašujući

Izvor: Engadget

Facebook komentari: