ERP 2024

Adobe AIR 1.5 dostupan za GNU/Linux

PCPress.rs ImageKompanija Adobe je objavila dostupnost Adobe AIR 1.5 softvera za GNU/Linux operativne sisteme. AIR je glavna komponenta Adobe Flash Platforme, a omogućava web programerima korišćenje HTML-a, JavaScripta, ActionScripta i besplatan Flex okvir otvorenog koda za pokretanje web aplikacija izvan pretraživača.

“Razvoj tehnologije Adobe AIR 1.5 za Linux bazira se na našoj sve većoj obavezi prema Linux zajednici i na cilju stvaranja tehnologija koje jednako funkcionišu na različitim operativnim sistemima. Koristeći Adobe AIR milioni web programera mogu sada da razvijaju aplikacije i na Linux operativnom sistemu, a uz malo napora i bez ikakvih dodatnih troškova, kompanije sada mogu otkrivati nova tržišta i veliki izbor novih uređaja u kojima Linux postiže sve veću popularnost”, rekao je David Wadhwani, generalni direktor i potpredsednik Platform Business odeljenja u Adobeu.

Adobe AIR 1.5 objedinjava WebKit HTML endžin otvorenog koda i novi  SquirrelFish alat koji ubrzava izvršavanjee aplikacija. AIR 1.5 sadrži i novu, šifriranu bazu podataka koja zadovoljava zahteve preduzeća u pogledu bezbednosti. AIR 1.5 za GNU/Linux dostupan je za besplatno preuzimanje, a postoji i u verzijama za operativne sisteme Windows i Mac OS X.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  AI funkcije Adobe Substance 3D pretvaraju tekst u pozadinu