Adobe kupuje platformu Figma za 20 milijardi dolara

Adobe proširuje svoj portfolio i priprema se za eru hibridnog režima rada.

PCPress.rs Image

Kupovina će biti završena do 2023.godine

Adobe je napravio veliki korak u timskom kreativnom radu. Figma u svom vlasništvu ima renomirane programe za grafičko i foto editovanje kao što su Photoshop i After Effects.

Prema izveštajima Bloomberg-a, do sada ovo je najveća kupovina za Adobe kompaniju. Adobe se nada da će ugovor „ubrzati“ veb kreativnost i učiniti usluge poput Creative Cloud paketa dostupnim na internetu.

Takođe, možete se očekivati da će Adobe-ove funkcije vizuelnog uređivanja pronaći svoj put na Figma platformi.

Kompanije očekuju da će kupovina biti završena 2023.godine ako dobiju sva potrebna odobrenja od regulatora i akcionara. Suosnivač i šef kompanije Figma, Dylan Field nastaviće da vodi svoju kompaniju i kada se kupovina zvanično završi. On će biti odgovoran David-u Wadhwani-ju koji je zadužen za globalno poslovanje kompanije Adobe.

Adobe neće potpuno preurediti Figmu, barem ne u početku. Field je naglasio da je Adobe „duboko posvećen“ održavanju Figme kao autonomne kompanije. U ovom trenutku „nema plana“ za promenu cena i ostaće besplatna za korisnike koji je koriste za obrazovanje. Iako se izvršni direktor nadao da će iskoristiti Adobe-ovo znanje i iskustvo za nadogradnju, on je takođe naglasio da će se korišćenje Figme nastaviti kao i ranije.

Pročitajte i:  Adobe razvija AI alat za generisanje muzike iz tekstualnog opisa

Iako je akvizicija ogromna, nije iznenađujuća obzirom na prethodne poteze Adobe-a. Kompanija je kupila platformu za video saradnju Frame.io 2021. godine i tako ušla je u veb-bazirane alate sa ponudama kao što je Creative Cloud Express.

Figma je logični nastavak i proširenje te strategije. Figma bi mogla da pomogne u timskom radu zasnovanom na online režimu i da postane glavna komponenta kreativnog procesa u kompanijama koje redovno koriste softver poput Photoshop-a i Premiere-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,