BIZIT plus

Adobe najavio novu AI alatku za obradu fotografija

Magija izgleda postoji, bar kad se radi o Adobe alatima za obradu fotografija. Photoshop je odavno poznat kao čarobni štapić za peglanje bora, a projekat Stardust je korak više.

PCPress.rs Image

Nova alatka bi trebalo da bude predstavljena na budućem događaju Adobe Max, a u opisu stoji da će obrada fotografija s njom biti lakša čak i onima koji se tim poslom nikada pre nisu bavili. Radi se o tome da Project Stardust automatski identifikuje pojedinačne objekte na fotografijama i omogućava da se lako premeštaju i menjaju. Sve liči na Google Magic Editor za Pixel telefone, alatku koja je predstavljena juče, samo što će sve verovatno biti još moćnije.

U videu može da se vidi koliko se lako objekti na fotografijama premeštaju, za šta se do sada obično koristila Photoshop laso alatka. Liči i na opciju “Contextual Task Bar” koju je Photoshop dobio početkom godine, koja predviđa sledeći korak dok korisnik obrađuje fotografiju, što mu omogućava da radi brže.

I drugi alati za obradu slika imaju slične AI dodatke, recimo Canva. U svemu je najvažnije to što će nekada kompleksne radnje sada moći da obavlja bilo ko ko ima odgovarajući program. Videćemo šta će se sve zbog toga promeniti.

Pročitajte i:  OpenAI: Dan kada su roboti počeli da uče kao ljudi

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,