Top50 2023

Adobe objavio dostupnost Adobe AIR 2 i Flash Player 10.1 bete

adobe San Hose – 19. novembar 2009. – Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ovih je dana objavio dostupnost beta verzija softvera Adobe® AIR® 2 i Adobe Flash® Player 10.1 na stranicama Adobe Labs za Windows, Mac i Linux operativne sisteme. Flash Player 10.1 je takođe na raspolaganju vlasnicima netbook-ova baziranim na x86 te se očekuje da će u 2010. godini da bude dostupan i vlasnicima najrazličitijih modela pametnih telefona i ostalih uređaja s pristupom Internetu. Adobe AiR 2 i Flash Player 10.1 jednostavno se nadograđuju na svim podržanim platformama kako bi moglo da se obezbedi brzo prihvatanje inovacija koje pokreću Web napred.

Adobe AIR 2 nadograđuje se na uspeh AIR-a 1.0 koji je instaliran na više od 200 miliona stonih računara i prihvaćen od vodećih kompanija u različitim industrijama poput Atlantic Records, DIRECTV, FedEx, The New York Times Company i salesforce.com. Pomoću AIR 2 programeri mogu da stvore pouzdanije i raznim karakteristikama bogate aplikacije u desktop kontekstu ali takođe mogu da dodaju i funkcionalnosti AIR 2 za nadogradnju postojećih AIR 1.0 aplikacija. Nove karakteristike AIR 2 uključuju unapređenu podršku za uređaje za masovno arhiviranje podataka i izvorne aplikacione procese te za peer-to-peer i UDP umrežavanje.

Pročitajte i:  Adobe i Figma raskidaju ugovor od 20 milijardi dolara

Flash Player 10.1 prvo je konzistentno rešenje Open Screen projekta koje će da omogući nesmetano Web pretraživanje ekspresivnih aplikacija, sadržaja i videa visoke rezolucije na stonim računarima i uređajima. Flash Player 10.1 koristi mogućnosti dostave novih medija pri tom upotrebljavajući HTTP streaming uz zaštitu sadržaja koju omogućava Adobe® Flash® Access™ 2.0. Dalje, Flash Player 10.1 sada koristi hardversko dekodiranje H.264 videa na Windovs ličnim računarima, netbook-ovima i mobilnim uređajima ukoliko je dostupno, kako bi se sprečilo prebrzo trošenje baterije i omogućilo neponovljivo iskustvo gledanja videa.

Koristeći Adobe Flash Platformu, milioni dizajnera i programera stvaraju bogate Web sadržaje, video isečke i aplikacije koje se pokreću unutar preglednika koristeći Adobe Flash Player, a van ograničenja preglednika pomoću ADOBE AIR-a. Flash PLayer 10.1 i Adobe AIR 2 omogućavaju programerima i dizajnerima da koriste isti kod, sredstvo, okvir, alat i servis kao bi danas mogli da kreiraju najekspresivnije aplikacije, video isečke i ostale sadržaje za preglednike kao i stone računare, a u skorijoj budućnosti i za mobilne platforme.

Razvoj i napredak bogatih internetskih aplikacija (RIA) i cloud računarstva, te rastuća raznovrsnost uređaja s pristupom Internetu uticali su na stvaranje potrebe za kontekstualnim aplikacijama koje koriste specifične funkcionalnosti pojedinih operativnih sistema i uređaja. Flash Platforma daje programerima mogućnost da za korisnike više uređaja kreiraju kontekstualne aplikacije pritome zadržavajući sadržaj i kvalitet iskustva konzistentnim, a opet jedinstvenim za svaki poseban uređaj.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Adobe AIR 2 i Flash Player 10.1. takođe donose i inovacije i optimalna rešenja kako za mobilne uređaje tako i za stone računare. Na primer, dizajneri i programeri sada mogu da stvore potpuno nove vrste aplikacija koje koriste multi-touch tačke i kretnje na uređajima s ekranom osetljivim na dodir. Umesto miša, korisnici sad mogu da koriste ekran za interakciju sa sadržajima i aplikacijama.

Za više informacija posetite www.adobe.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,