Adobe Photoshop CC stiže na iPad

Adobe je na Max konferenciji objavio da Photoshop CC stiže na iPad, što u znatnoj meri može da promeni način uređivanja slika u pokretu. Predstojeće izdanje ove aplikacije obezbeđuje mnoge slične opcije kao desktop verzija, dok je interfejs optimizovan za prste i olovku, a ne za miša.

PCPress.rs Image

Verzija na iPad-u je u velikoj meri deo Adobe-ovog Creative Cloud-a i radiće sinhronizaciju koristeći iste datoteke bez obzira da li se koristi računar ili iPad. Pojaviće se na iPad-u negde u 2019. godini, a Adobe upozorava da će verzija 1.0 imati manji broj funkcija. Kompanija aplikaciju karakteriše kao pomoćnu i korisnu za nekog ko uz to preuređuje slike i na računaru.

Mogućnost uređivanja slika u Photoshop CC predstavlja veliki razvoj za iPad, a i tablete u celini. Postoje kreativci koji rade slike i na iPad-u, ali oni obično koriste aplikacije, kao što je Pixelmator, koje se ne uklapaju u Adobe radni sistem. Svi koji su do sada insistirali na PC-level Photoshop-u morali su da koriste Windows tablete, međutim kada aplikacija postane dostupna i na iPadu, to više neće biti slučaj. Još uvek se ne zna da li će i Android korisnici dobiti ekvivalent za Photoshop CC.

Pročitajte i:  Adobe objavio AI brisanje objekata u Premiere Pro alatu

Inovacije poput ovih pokazuju koliko se brzo unapređuju tablet uređaji. Prvi modeli su bili slični telefonima, dok sada novi hardver ima dovoljno snage da pokrene pravi Photoshop. Samim tim vizija tableta kao zamene za laptop više nije tako daleko kao što je nekad bila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: