Top50 Glas publike

Ultra široki Dell monitor od 49-inča – napravljen za ekstremne multitaskere

Ultra-wide monitori pokazali su se kao dobro rešenje za poslovne potrebe, ali i za igranje. Dell je rešio da ovu kategoriju monitora još više „raširi“. Predstavio je UltraSharp 49 Curved Monitor, zakrivljeni monitor dijagonale 49 inča i rezolucije 5120×1440 piksela i odnosa stranica čak 32:9. To ga čini prvim Dual QHD monitorom na svetu. Zakrivljenje na ovom monitoru je neophodno, jer je to praktično jedini način da se u svakom delu monitora vidi slika pod pravim uglom.

PCPress.rs Image

Ogromna radna površina nudi dovoljno prostora da se otvori dva, pa čak i tri prozora u punim rezolucijama. Monitor poseduje IPS panel koji pokriva 99% sRGB kolornog gamuta, pa može da se iskoristi i za video i foto editovanje, gde obezbeđuje istovremenu punu vidljivost radnog dela ekrana i svih potrebnih paleta sa alatima.

Osveženje ekrana je 60 Hz, a latencija 5 ms, što je suštinski dovoljno i za upotrebu u igrama. Kao što se i dalo očekivati, Dell UltraSharp 49 Curved Monitor nije jeftin. Njegova cena biće 1.700 dolara, a u prodaji će se naći 26. oktobra.

Pročitajte i:  Bočni panel desktop kućišta kao dodatni monitor

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,