BIZIT plus

Adobe Photoshop dobio ažuriranje sa boljom AI foto restauracijom

Adobe-ova godišnja konferencija o dizajnu i tehnologiji je uveliko počela, tako da kompanija ažurira veći deo svog softvera kao deo jesenjeg događaja. Kada je u pitanju Photoshop, Adobe ima mnoštvo novih funkcija za desktop i iPad, kao i ažuriranje za web verzije.

Adobe Photoshop dobio ažuriranje sa boljom AI foto restauracijom

Photoshopsada  ima unapređenu Objection Selection opciju

Prvo, Adobe je usavršio alatku za odabir objekata kako bi poboljšao tačnost automatskog odabira i proširio listu stavki koje Photoshop može sam prepoznati. Ovo se zasniva na mogućnostima odabira koje je kompanija prvi put uvela u aplikaciju 2020. godine, omogućavajući vam da pređete mišem preko stavke na slici dok je Photoshop automatski detektuje i zatim bira. Sa ovim ažuriranjem, Objection Selection sada može da prepozna složene stvari kao što su nebo, zgrade, voda, biljke, podovi i tlo.

Adobe je takođe predstavio neuronske filtere 2020. godine, koristeći veštačku inteligenciju za rukovanje velikim izmenama u sekundi. Tehnologija omogućava stvari poput zaglađivanja kože, promene izraza lica i prenošenja stilova sa poznatih umetničkih dela. Ovog puta kompanija dodaje filter za obnavljanje fotografija koji koristi mašinsko učenje da oživi stare ili oštećene fotografije. Za Photoshop na iPad-u, Adobe ponovo donosi više desktop alata u tablet verziju aplikacije. Koristeći istu tehnologiju koja pokreće Select Subject, Photoshop na iPad-u može brzo da izoluje glavnu stavku ili osobu na slici i automatski primeni masku sloja kako bi uklonio pozadinu. Pored toga, Adobe je poboljšao opciju Select Subject za portretne slike i dodao opcije za uređivanje Auto Tone, Auto Contrast i Auto Color jednim dodirom na panel Filters and Adjustments.

Na kraju, Adobe kaže da i dalje radi na proširenju mogućnosti Photoshopa na web-u. Ova verzija koja je lansirana prošle godine je još uvek u ograničenoj beta verziji, ali kompanija planira da doda alate kao što su Object Selection, Remove Background, Adobe Camera Raw izmene i Content-Aware Fill u aplikaciju zasnovanu na pretraživaču. Photoshop na iPad-u je bio izuzetno ograničen kada ga je Adobe prvi put predstavio, što je izazvalo ogromnu reakciju na koju je kompanija od tada radila na otklanjanju. Ta aplikacija je sada puna moćnih funkcija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: