BIZIT plus

Adobe priprema Illustrator za iPad

Prošle jeseni Adobe je najavio da će u toku ove godine iPad dobiti „pravi“ Photoshop. To se još uvek nije desilo, jer je aplikacija trenutno u fazi beta testiranja, ali iz kompanije stižu i nove najave. Oni žele da većinu Creative Cloud softvera portuju na Apple-ove tablete. Po svemu sudeći, sledeća aplikacija biće Illustrator.

PCPress.rs Image

Može da se desi da će preview ove aplikacije za iPad tablete biti spreman za Adobe Max konferenciju, koja će se održati početkom novembra, dok su planovi da ona bude spremna u finalnoj verziji tokom 2020. godine. Očekuje se da će u tablet verziji biti implementirana većina opcija iz desktop verzije Illustrator-a, slično kao što je već urađeno sa Photoshop-om.

Ipak, potrebno je znati da ove aplikacije neće biti identične u desktop i tablet verzijama. Već sada se zna da Photoshop za iPad neće imati neke od ključnih funkcija, ali da će one biti vremenom i u narednim verzijama sukcesivno dodavane. Iz nekoliko nezavisnih izvora stižu informacije da Adobe planira agresivniji nastup na iPad tržište, kao i da su postavili prilično zgusnut roadmap za sve svoje proizvode. Drugim rečima, funkcije koje možda neće biti odmah dostupne za Photoshop (ili Illustrator), najverovatnije će se vrlo brzo pojaviti u aplikacijama.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Izvor: The Verge

Facebook komentari: