Top50 Glas publike

Aegis Fortress L3 SSD je najveći i najsigurniji portabilni drajv

Do sada smo viđali enkriptovane USB diskove iz Kingston-a, ali njihov kapacitet je dovoljan samo za sigurno čuvanje manje količine fajlova. Ako vam je potreban eksterni drajv koji će moći da enkriptuje ogromnu količinu fajlova ili veoma velike fajlove (baze podataka, na primer), onda je pravo rešenje Aegis Fortress L3 SSD.

fortress

Ovaj drajv štiti fajlove sa 256-bitnom AES XTS hardverskom enkripcijom, a kapacitet mu je čak 20 TB. Čisto radi shvatanja, to je kapacitet na kome možete da sačuvate oko 4.000 filmova u MPEG formatu.

Naravno, pošto je u pitanju siguran disk, koji nudi najveći nivo zaštite, verovatno na njemu nećete čuvati filmove, već mnogo bitnije podatke. Pristup podacima je brz i u slučaju bilo kakve havarije na osnovnom sistemu, moći ćete da sačuvate i brzo vratite sve podatke sa ovog SSD-a.

Inače, Aegis Fortress L3 sadrži AegisWare, Apricorn patentirani firmware koji obezbeđuje upotrebu diska na Windows, Mac, Linux i Android operativnim sistemima. Drajv poseduje posebne modove upotrebe za administratore i korisnike i dozvoljava podešavanje minimalne dužine PIN-a za otključavanje pristupa (preko ugrađene numeričke tastature). Zaštita nije samo softverske prirode, već i hardverske, jer je drajv spakovan u kućište napravljeno od legure aluminijuma koja se koristi u avijaciji.

Pročitajte i:  Institucija Poverenika obeležila Dan zaštite podataka o ličnosti 2023. godine

Jedina stvar koja će vas možda odvratiti od kupovine ovog sigurnog drajva je cena. On košta čak 13.000 dolara. Ipak, na raspolaganju je i jeftinija varijanta manjeg kapaciteta – 16 GB, po ceni od 5.000 dolara.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,