AI asistent za PowerPoint bez psovki

Microsoft PowerPoint-u dodaje ojačanje u obliku veštačke inteligencije, a kako bi korisnicima pomogao da što bolje pripreme svoje prezentacije. Nova opcija ponela je ime Presenter Coach, a pojavljivaće se u okviru PowerPoint moda za vežbu, da bi ponudila korisne komentare o tome na koji način bi prezentacija mogla da postane još bolja.

PCPress.rs Image

Tako će Presenter Coach nuditi komentare o tome na koji se način izgovaraju neke reči, te filtrirati sadržaj tako da ga korisnik što lakše i prirodnije izgovara. Ukoliko korisnik tokom prezentacije izgovori neku psovku virtuelni pomagač će mu savetovati da ne koristi takve izraze, te će isticati one pojmove koji se smatraju društveno nepoželjnima. Nakon završene probe korisnik će dobijati izveštaj o tome kako je prezentacija prošla, što bi trebalo da pomogne da se brže isprave propusti, te da se obrati pažnja na najslabije delove.

Prezentacije su često uzrok za stres, a Presenter Coach će se pojavljivati samo u okviru moda za vežbu, što znači da korisnika tokom glavne prezentacije neće ometati pop-up oblačići sa savetima. Opcija bi na PowerPoint za web trebalo da stigne do kraja leta, da bi nakon toga došla i do mobilnih, te desktop uređaja.

Pročitajte i:  Kad veštačka inteligencija postane pametna kao čovek

Izvor: The Verge

Facebook komentari: