BIZIT plus

AI i Gmail: Lakše pisanje i pretraživanje mejlova

Iako Gemini AI kompanije Google često izgleda kao najobičniji chatbot, sve se menja kada dobije pristup velikim količinama podataka. Tako će uskoro dobiti nove „moći“ kada je Gmail u pitanju.

PCPress.rs Image

Gemini stiže u mejl servis, a kako bi korisnicima olakšao život. Tako će na primer moći da pretražuje sve mejlove koje je neko dobio od istog kontakta, a kako bi na kraju ponudio najbitnije informacije iz svih primljenih poruka. To će znatno olakšati život svim Gmail korisnicima, jer su potrage za mejlovima i informacijama do sada mogle da budu prilično komplikovane. Radi se dakle o ozbiljnoj uštedi vremena, budući da će iščitavanje gomila poruka u potrazi za jednom informacijom uskoro postati prošlost.

U promotivnom videu može da se vidi veliki, plavi Gemini taster u gornjem desnom uglu Gmail web aplikacije. Kada se klikne na njega otvara se chatbot sidebar u koji se ukucavaju pitanja. Korisnik nakon toga može da traži sumiranje mejlova od nekog određenog kontakta. Rezultati se pojavljuju u obliku liste koja je jasna i pregledna, a na kraju su i linkovi ka određenim mejlovima na koje korisnik može da klikne ako su mu potrebne detaljnije informacije.

Pročitajte i:  Pranje veša uz pomoć veštačke inteligencije i uštedu električne energije

Svakome ko je bar jednom tražio neki određeni mejl je jasno koliko je ova funkcija korisna. Pored nje tu je još jedna: odgovaranje na mejlove. Dovoljno je da korisnik u Gemini sidebar ukuca kratka uputstva (na primer „Odgovori da želim da učestvujem na tom događaju“) pa da AI sastavi i pošalje odgovor.

Gmail postaje sve jednostavniji, a Gemini funkcija za sumarizovanje mejlova koji se odnose na neku određenu temu je još jedna opcija koja olakšava komunikaciju. “Gemini Pro in Workspace Labs” je ime koje oko sebe okuplja sve ove funkcije, a opcije stižu do kraja maja.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *