BIZIT plus

AI koji tekst pretvara u video sadržaje

AI koji od tekstualnih opisa pravi slike je već mejnstrim, pa je sledeća stanica onaj koji će reči transformisati u video. A ta tačka uopšte nije daleko.

PCPress.rs Image

Sve će funkcionisati isto kao kad se rečenice transformišu u slike – korisnik će moći da unese neki opis i da nakon toga dobije video. Sve je još u prvim fazama, a poslednju ideju je objavio AI startup Runway. U pitanju je kompanija koja je ranije već nudila AI alate za poboljšavanje video snimaka, pa su korisnici na primer mogli da poprave ono što su snimali telefonom. Uskoro možda neće ni morati da snimaju ono što ih zanima – biće dovoljno da svoju želju upišu u određeno polje, pa da iz reči nastane video, kratki film, ko zna – možda i dugometražni.

Pročitajte i:  Snap i vodeni žig na AI slikama

Uprkos tome što se mnogi raduju ovim novotarijama, ljudska ruka je u kreativnim poslovima još uvek nezamenljiva. To znači da nećemo tako skoro čitati neki dobar AI roman, nešto što nije skup onoga što su ljudi već napisali, a još je sigurnije da nećemo gledati stvarno zanimljiv video koji je neka AI alatka sklepala na osnovu pisanih želja korisnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: