AIK Banka predstavila platni stiker MasterCard PayPass

PCPress.rs ImageNovi tehnološki lifestyle gedžet – besplatan i odmah dostupan stiker koji omogućava da kupovina traje duže, a plaćanje kraće

U korak sa novim svetskim tehnološkim trendovima, AIK Banka prva je u Srbiji  svojim korisnicima omogućila plaćanje putem platnog stikera MasterCard PayPass. Pored toga što je besplatna i odmah dostupna, ova beskontaktna nalepnica ljubiteljima šopinga svakodnevna plaćanja čini jednostavnijim, bržim i sigurnijim. Program na zvaničnom predstavljanju ovog platnog aksesoara vodila je Marija Kilibarda, novinarka TV Prva, a zvanice iz sveta medija, biznisa i javnog života, imale su priliku da prve isprobaju ovaj gedžet koristeći svoj promotivni PayPass stiker i da osvoje neku od lepih nagrada.

Platni stiker MasterCard PayPass je vezan za besplatan tekući račun u AIK Banci i novu MasterCard Debit karticu, koja pruža sve pogodnosti programa MasterCard. Ovaj novi vid plaćanja ljubitelji dobre kupovine trenutno mogu da koriste na oko hiljadu prodajnih mesta u Srbiji i više od 400.000 mesta u 36 zemalja širom sveta. AIK Banka ubrzano razvija svoju prihvatnu mrežu i redovno će informisati korisnike o novim mogućnostima korišćenja ove tehnologije.

Platni stiker MasterCard PayPass predstavlja moderno dizajnirano i pre svega praktično sredstvo plaćanja. Stiker PayPass izuzetno je malih dimenzija, pa se može zalepiti na bilo koji predmet koji korisnik stalno nosi sa sobom, poput mobilnog telefona ili priveska za ključeve. Zasnovan je na beskontaktnoj tehnologiji koja plaćanje omogućava prislanjanjem nalepnice na PayPass čitač, čime se vreme transakcije skraćuje i do tri puta u odnosu na gotovinska ili plaćanja drugim platnim karticama.

Prednost ovakvog vida plaćanja je i viši stepen sigurnosti koju pruža, jer se prilikom plaćanja korisnik ne odvaja od svog platnog stikera. Apsolutna bezbednost primene stikera postiže se verifikacijom PIN koda svake transakcije koja je veća od 2500 dinara. Nakon obavljanja transakcije, nema uobičajenog potpisivanja slipa, što proces plaćanja dodatno skraćuje.

Izvor: AIK banka, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,