Airbnb usvojio opciju trajnog rada od kuće za svoje zaposlene

Neke kompanije su počele da zahtevaju od svojih zaposlenih da dolaze u kancelariju nekoliko puta nedeljno sada kada je većina ljudi vakcinisana protiv COVID-19. Airbnb je obavestio zaposlene da imaju opciju trajnog rada na daljinu.

Airbnb usvojio opciju trajnog rada od kuće za svoje zaposlene

Airbnb mnogo fleksibilniji prema svojim zaposlenima

Airbnb će zaposlenima isplaćivati istu platu gde god da se nalaze u zemlji u kojoj žele da rade. Počevši od juna, implementiraće nivoe plata po zemljama i za plate i za kapital, tako da bi oni koji su manje plaćeni na osnovu njihove lokacije uskoro mogli da zarađuju više. Međutim, međunarodni potezi su mnogo složeniji, a kompanija je saopštila da ove godine neće moći da podrži zaposlene koji odluče da žive u drugoj zemlji.

Uz to, omogućiće ljudima da rade u 170 zemalja do 90 dana počevši od septembra. Dok zaposleni i dalje moraju da obezbede sopstvenu radnu dozvolu, kompanija je u partnerstvu sa lokalnim samoupravama kako bi olakšala proces. Za poređenje, zaposleni u Google-u i Apple-u se postepeno vraćaju na kancelariju i sada su obavezni da rade nekoliko dana u nedelji na licu mesta kao deo hibridnog plana rada.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: