Računari i Galaksija

AISEC: Projekat “Kako napraviti Internet sajt”

aisec  AIESEC ove godine u svoju paletu raznolikih projekata uvrštava po prvi put projekat edukacionog karaktera pod imenom Edit. Projekat podrazumeva organizovanje kursa u odabranim srednjim školama u Beogradu, na temu “Kako napraviti internet sajt?“. Predavači će biti praktikanti iz zemlje i inostranstva, studenti fakulteta iz oblasti informacionih tehnologija.

Cilj projekta je da srednjoškolcima pruži znanja iz oblasti koja nije toliko zastupljena u našem društvu, a koja se u razvijenijim zemljama smatra osnovnim obrazovanjem. Srednjoškolci će već prvog dana, uz pomoć predavača, u grupama praviti internet sajt za određenu firmu iz Srbije. Grupe čiji internet sajtovi budu ocenjeni kao najuspešniji dobiće nagrade od naših sponzora. Na ovaj način učenici koji su budući studenti i zaposleni razvijaju veštine koje će ih pozicionirati drugačije u odnosu na svoje vršnjake.

Pored stranih predavača mogućnost učestvovanja u projektu imaju i svi studenti fakulteta iz oblasti informacionih tehnologija kao i studenti sa završenim kursom za web dizajn. Učesnici će imati prilike da se kroz rad u dinamičnom okruženju oprobaju u ulozi predavača i učestvuju u edukaciji mladih ljudi. Prolazeći kroz ovo neverovatno praktično iskustvo studenti će uspostaviti saradnju sa malim i srednjim preduzećima, ostvariti nove kontakte i proširiti svoja znanja.

Pročitajte i:  Ćirilica + tehnologija: RNIDS poklanja još jedno pismo srpske ćirilice namenjeno ekranskom prikazu

Više informacija kao i prijavu za učešće na projektu možete naći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs .

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,