ePlaneta

Alcatel 1X – prvi Android Go telefon koštaće 100 evra

Google je još pre godinu dana najavio još jedan pokušaj da se Android operativni sistem prilagodi telefonima slabijih performansi, a kako bi funkcionisao podjednako brzo kao i u okviru premijum uređaja. Inicijativa je nazvana Android Go, a kompanija Alcatel je prvi uređaj koji podržava ovu verziju operativnog sistema najavila 24. februara, te je tom prilikom rečeno da se radi o modelu Alcatel 1X.

PCPress.rs Image

Novi model pripada proizvodima iz nižih kategorija, tako da bi korisnike najpre trebalo da privuče povoljnom cenom, a pre nego specifikacijama. Oni koji su imali prilike da isprobaju telefon, kažu da sistem ne funkcioniše savršeno, a uprkos Google-ovim optimizacijama. Iz kompanije ALcatel su potom objasnili da se radi o proizvodu za testiranje, te da su problemi nastali zbog toga što optimizacija nije završena, budući da se isporuka očekuje tek za dva meseca.

PCPress.rs Image

Specifikacije modela 1X odgovaraju kategoriji uređaja, te ima četvoro-jezgarni MediaTek procesor, 1GB RAM-a, 16GB prostora za skladištenje, 5,6-inčni displej rezolucije 960 x 480, Micro USB priključak za punjenje, a najviše raduje odnos ekrana od 18:9, što znači da je okvir telefona tanji pri vrhu, te pri dnu uređaja. Neki modeli neće uključivati senzor za otisak prsta, te će umesto toga ponuditi Face Key opciju kompanije Alcatel. Isporuka se očekuje u aprilu, te će model sa jednom SIM karticom moći da se kupi za 89 evra, dok će onaj sa dve kartice koštati 99 evra.

Pročitajte i:  Google razvija AI chatbote bazirane na slavnim ličnostima i YouTube influenserima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,